Waarom Apple zich nu eindelijk in de medische markt kan storten

Lars Paijmans
27 september 2017, 11:28
2 min leestijd
Waarom Apple zich nu eindelijk in de medische markt kan storten

Eindelijk heeft Apple een manier gevonden om producten voor de medische sector te maken. Een pilotprogramma van de Food and Drug Administration maakt dit mogelijk.

Lees verder na de advertentie.

Apple medische markt

Het is geen geheim dat Apple al jaren interesse heeft in gezondheid. Dat gaat verder dan sporten en iedere dag je drie gekleurde ringen op de Apple Watch vullen. Toch moet de eerste echte medische gadget van Apple nog steeds verschijnen.

Apple medische markt

Dat heeft niet zozeer met de ambities van het bedrijf uit Cupertino te maken, maar wel met de strenge wetten en regels rondom dit soort apparaten. In tegenstelling tot een iPhone moet er namelijk veel meer gebeuren om een medisch apparaat goedgekeurd te krijgen. Dit lange proces maakt het volgens Tim Cook haast onmogelijk om voor een bedrijf als Apple dit soort producten te ontwerpen. Maar daar komt nu verandering in.

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft negen bedrijven uitgenodigd voor een pilot die het makkelijker maakt voor bedrijven om dit soort producten uit te brengen. Door minder rompslomp en snellere keuringen te beloven, hoopt het overheidsorgaan op meer innovaties in de medische sector.

Software en hardware

Dat Apple deel uitmaakt van deze eerste groep is dus geen verrassing. Naast software maakt dit het ook mogelijk om hardware een stuk sneller te keuren dan voorheen. Dit zal ongetwijfeld positieve gevolgen hebben voor de gezondheidssoftware van het bedrijf, die met diensten als Health, CareKit en ResearchKit steeds uitgebreider wordt.

Het hangt natuurlijk van de pilot af wat de resultaten hiervan zijn. Maar in theorie zou dit bijvoorbeeld kunnen betekenen dat een toekomstige Apple Watch met meer sensoren uitgerust kan worden, waarmee je bijvoorbeeld je bloedsuikerspiegel kunt meten zonder te prikken. Apple zou dergelijke functies al getest hebben, maar liet zich altijd tegenhouden door de regelgeving die nu eindelijk versoepeld wordt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: FDA
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen