Apple-medewerkers krijgen iOS 7-training
Roel van Hout

Apple is klaar met de ontwikkeling van iOS 7. Althans, in zoverre dat de Apple-medewerkers op dit moment iOS 7-training krijgen, om verwarde klanten zo goed mogelijk te woord te kunnen staan.

Dat melden verscheidene anonieme AppleCare-medewerkers uit de Verenigde Staten. Daarnaast stellen zij dat het de bedoeling is dat ze uiterlijk in de tweede week van september de training hebben afgerond.

Niet geheel toevallig valt in die week ook 10 september, de dag waarop de iPhone 5C en iPhone 5S aan het publiek zullen worden voorgesteld. Volgens sommige geruchten zal iOS 7 nog diezelfde dag beschikbaar komen, maar of dat werkelijk gaat gebeuren is nog even afwachten. In ieder geval zullen de Apple-medewerkers klanten vanaf die dag al wel te woord kunnen staan over iOS 7.

iOS 7-training moet verwarring tegengaan

iOS 7-trainingDe kans is namelijk groot dat klanten, ook al hebben ze iOS 7 misschien nog niet geïnstalleerd die dag, vragen gaan stellen over de compatibiliteit van het nieuwe mobiele besturingsssysteem, aangezien het zo anders oogt en voelt dan voorgaande versies.

In de training zou de nadruk liggen op verbeterde beveiligingsopties in iOS 7, zoals onder meer de nieuwe Zoek mijn iPhone-vergrendeling: als een toestel wordt gestolen, kun je die aanzetten, zodat de dief ook over je iCloud-gegevens moet beschikken om de iPhone te kunnen gebruiken.

Wil je weten wat je nog meer met de nieuwe iOS-versie kan? Kijk dan in ons iOS 7-overzicht!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.