‘Apple overweegt overname automerk McLaren’

Lars Paijmans
21 september 2016, 18:00
2 min leestijd
‘Apple overweegt overname automerk McLaren’

Apples plannen om een eigen auto te ontwikkelen, lijken steeds serieuzer te worden. Apple zou serieuze plannen hebben om McLaren over te nemen: het Britse luxe automerk met eigen Formule 1 Team.

Update 18:44: In een reactie aan The Verge laat McLaren weten momenteel niet in gesprek te zijn met Apple over een overname. Waar rook is is vuur, maar vooralsnog lijkt het er dus op dat de bronnen van Financial Times het niet bij het rechte eind hebben.

Lees verder na de advertentie.

Apple McLaren overname voor de Apple Car?

Dit zeggen bronnen van Financial Times. De vraag is nu natuurlijk of Apple dit doet om het lang verwachte Apple-autoproject verder te ontwikkelen of dat het simpelweg een economische investering is, is niet duidelijk. Volgens Financial Times zou er zo’n 1,5 miljard dollar bij de overname gemoeid zijn.

Apple McLaren

De drie bronnen zeggen dat onderhandelingen tussen Apple en McLaren een aantal maanden geleden begonnen zijn. Geen gek idee, zeker als je het naast alle geruchten legt van Apples geheime autoproject Titan. McLaren maakt geavanceerde sportwagens, inclusief Formule 1-bolides. Vorig jaar produceerde het bedrijf slechts 1654 auto’s, die echter wel voor een miljoen dollar of meer over de toonbank gingen.

In het verleden heeft Apple onder meer werknemers van bedrijven als Tesla, BMW en Mercedes overgenomen. Erg concreet werden de geruchten rondom de Apple Car echter nooit, en hoorden we onlangs zelfs dat Apple van plan was om over te stappen naar auto-software in plaats van een volledig eigen automerk. De overname van McLaren gooit echter weer flink wat olie op het vuur.

Apple’s autoproject in de volgende versnelling

Of Apples autoproject met de overname van McLaren ineens in de tweede versnelling gaat is niet duidelijk. Zo hoorden we onlangs nog dat Apple tientallen medewerkers van het auto-project zou hebben ontslagen, om de focus ervan te verleggen. Wie weet is deze hernieuwde focus wel bedoeld om een samenwerking met McLaren aan te gaan. Als Apple inderdaad een volledige overname overweegt, is het niet duidelijk wat dit betekent voor het Formule 1 team van McLaren.

Lees het laatste nieuws over de Apple Car

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen