‘Apple blijft wearables marktleider, maar niet dankzij de Apple Watch’
Lars Paymans

Als het om de Apple Watch en AirPods aankomt, is Apple de absolute marktleider, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Ook in 2019 groeit dit onderdeel van het bedrijf hard, maar concurrentie ligt op de loer.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple blijft marktleider wearables

Uit een nieuw onderzoek van IDC blijkt dat Apple een goed eerste kwartaal van 2019 achter de rug heeft als het om wearables gaat. Het onderzoek van IDC geeft ons wat nieuwe info, omdat Apple de exacte verkoopcijfers niet onthult.

AirPods tips

Het bedrijf zou 12,8 miljoen wearable-apparaten hebben verscheept in die periode, ten opzichte van 8,6 miljoen een jaar geleden. Daarmee is de productcategorie waartoe de AirPods, Apple Watch en een aantal Beats-accessoires toebehoren, in een jaar tijd met bijna 50 procent gestegen.

Hoewel Apple zich nu al een tijdje de wearables-koning mag noemen, groeit de concurrentie ook in rap tempo door. Onder Apple staat het Chinese Xiaomi, die in een jaar tijd met 68 procent groeide naar 6,6 miljoen verscheepte exemplaren. De hardste groei maakte het Chinese Huawei door. Zij verscheepten 5 miljoen wearables en groeide daarmee 282 procent ten opzichte van vorig jaar.

Xiaomi haalt Apple Watch in

Kijken we echter specifiek naar apparaten die je om je pols draagt, dan zien we dat Apple niet langer de marktleider is. Zodra het puur om de Apple Watch gaat, moet het bedrijf genoegen nemen met de tweede plek, met 4,6 miljoen verscheepte exemplaren en een groei van 14,8 procent. Xiaomi staat op de eerste plaats met 5,3 miljoen en een groei van 43,6 procent.

Dat laat zien dat het vooral de AirPods zijn die Apple op dit gebied zo succesvol maken. De draadloze oordopjes kregen onlangs hun tweede editie met nieuwe functies en draadloos opladen, en zouden later dit jaar mogelijk wederom een nieuw model krijgen met ondersteuning voor noise cancelling. Bekijk hieronder onze videoreview van de AirPods 2.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.