De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple werkt samen met YouTuber aan virtual reality voor zelfrijdende auto

Lars Paijmans
27 juni 2018, 11:07
2 min leestijd
Apple werkt samen met YouTuber aan virtual reality voor zelfrijdende auto

Apple heeft de handen ineen geslagen met Mark Rober, een populaire maker van wetenschapsvideo’s. Hij werkt met Apple aan een manier om virtual reality te laten werken in een zelfrijdende auto.

Lees verder na de advertentie.

Apple Mark Rober samenwerking ontdekt

Variety schrijft vandaag dat Apple stilletjes een samenwerking is aangegaan met Rober. Rober is vooral bekend dankzij zijn YouTube-kanaal met video’s over wetenschappelijke experimenten. Hiermee is hij ook in de shows van Jimmy Fallon en Jimmy Kimmel geweest.

Apple Mark Rober

Rober maakt deel uit van het team bij Apple dat aan software werkt voor een zelfrijdende auto. Dit team sleutelt al jaren aan een besturingssysteem dat automerken in hun wagens kunnen verwerken. Het project waar Rober deel van uitmaakt, heeft specifiek met virtual reality te maken en het doel om de passagier onderweg te vermaken. Zo kan er een virtueel evenbeeld van een schrijver of tv-host in de auto plaatsnemen, of een band die een liedje speelt terwijl je wacht tot je op de plaats van bestemming bent.

Patenten bewijzen samenwerking

Dat Mark Rober met Apple samenwerkt, is bevestigd door twee patenten die op zijn naam staan en een techniek beschrijven die bovenstaande situaties mogelijk maken. Zo beschrijft hij een manier waarop passagiers niet misselijk worden als ze een VR-headset ophebben en de auto ondertussen zelfstandig naar de bestemming rijdt. Door de VR-headset aan de auto te koppelen, beweegt de digitale wereld hetzelfde als de echte, waardoor de drager niet misselijk wordt.

Het tweede patent draagt hier ook aan bij. Door een virtueel display dat de gebruiker bedient in virtual reality ook tegelijk met de auto te laten bewegen, wordt de bediening ervan makkelijker en voorkomt het wederom wagenziekte. Met een virtual reality-bril op kun je natuurlijk het verkeer niet meer in de gaten houden.

Apples autoplannen zullen nog even op zich laten wachten, maar dat het bedrijf uit Cupertino er hard aan werkt staat vast. Aanvankelijk wilde Apple een compleet eigen auto ontwerpen, maar zou nu genoegen nemen met de ontwikkeling van de software.

Lees ook: ‘Apple gaat samen met Volkswagen zelfrijdende busjes maken’

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Variety
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen