Apple Maps wordt mogelijk web-based
Roel van Hout

Apple Maps is nu nog een app, maar de kans bestaat dat de kaartendienst net als Google Maps een web-based versie krijgt. Een nieuwe vacature bij Apple wijst daarop.

Apple Maps is momenteel alleen te gebruiken via een iOS-apparaat. Vanaf OSX 10.9 maakt de dienst weliswaar de overstap naar de Mac, maar in de browser snel even een adres opzoeken, zoals kan in Google Maps, is niet mogelijk. Of wel?

Een nieuwe vacatureapple maps bij Apple wijst erop dat het bedrijf Apple Maps mogelijk net als Google Maps web-based zal maken. In de vacature staat dat de nieuwe werknemer, naast het verbeteren van de Apple Maps app, aan een “nieuw geheim project” gaat werken.

Apple licht nog een klein tipje van de sluier op: de nieuwe werknemer zal aan een “geavanceerd web platform” werken, “waarop veel van Apple’s toekomstige diensten” zullen draaien.

Apple Maps wordt flink verbeterd

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar de kans bestaat hierdoor dat Apple Maps web-based zal worden. Wat in ieder geval zeker is, is dat Apple met de nieuwe vacature het Apple Maps-team weer versterkt. Dat was ook wel nodig, want ongeveer een jaar geleden werd Apple overspoeld met kritiek vanwege de gebrekkigheid van Apple’s eigen navigatiedienst. We houden het voor je in de gaten!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.