Compleet vernieuwd Apple Maps komt ook naar Europa: zo ziet het eruit
Lars Paymans

Nu de uitrol van het nieuwe Apple Maps in de Verenigde Staten is afgerond, komt de verbeterde versie van de kaartendienst ook naar Europa.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple brengt Apple Maps-update naar Europa

Met een persbericht presenteerde Apple dat heel de VS nu beschikt over deze opgeknapte versie van de Kaarten-app. Deze verbetert onder meer het detail van de kaart en voegt met ‘Look Around’ een Google Street View-achtige functie toe.

Apple-topman Eddy Cue laat weten dat Europa als volgende aan de beurt is. Hij verwacht dat de grote update voor het einde van 2020 beschikbaar is, al zegt hij er niet bij of dat voor heel Europa geldt, of slechts voor een aantal landen.

Cue benadrukt zonder Google Maps bij naam te noemen dat Apple een stuk zorgvuldiger met je privacy omspringt. Zo heb je voor de Kaarten-app geen account nodig en is alles wat je in de app doet niet gekoppeld aan je Apple ID. Daarnaast wordt je locatie op Apples servers gemaskeerd en na 24 uur weer verwijderd.

Meer detail en extra functies

Op bovenstaande afbeelding is goed te zien hoe de vernieuwde Kaarten-app veel meer details toevoegt aan de app. Zo zijn hoogteverschillen beter zichtbaar, worden gebouwden en huizen weergegeven op de kaart en is er ook meer detail aan parken toegevoegd.

De Look Around-functie is in Amerika slechts in een handjevol grote steden beschikbaar, dus we rekenen er niet op dat Nederland spoedig aan de beurt zal zijn. De grote vraag is natuurlijk of deze verbeteringen genoeg zijn om gebruikers over te laten stappen van Google Maps naar Apple Maps.

Zeker in Europa is de kaartendienst van Google erg populair, waardoor veel mensen al jaren een account hebben en talloze locaties in deze app hebben bewaard. Wanneer de Apple Maps-update precies naar Europa komt, is nog niet bekend.

Lees ook: Apple Maps vs Google Maps: verdient Apples Kaarten-app een tweede kans?

Het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.