Apple Maps uitgebreid met nieuwe Flyover kaarten
Roel van Hout

Over Apple Maps is al een tijdje niets meer te melden geweest, tot vandaag: Apple heeft nieuwe Flyover kaarten van Kaapstad, Helsinki en Marseille aan de app toegevoegd.

Flyover was één van de uithangborden van Apple Maps, dat in 2012 samen met iOS 6 werd gelanceerd. Wereldsteden waren in 3D weergegeven, waardoor het leek alsof je over de stad kon vliegen – vandaar de naam.

De grote metropolen als New York en Londen waren al in 3D uitgevoerd, maar sinds vandaag zijn daar ook middelgrote steden bijgekomen: vandaag zijn nieuwe Flyover kaarten van Kaapstad, Helsinki en Marseille toegevoegd.

Nieuwe Flyover kaarten zijn aardig, maar het wachten is op nieuwe functionaliteit

Het blijft leuk om steden op deze manier te verkennen, maar het wachten is natuurlijk op substantiële verbeteringen aan Apple Maps. Kort na de lancering in 2012 bleek immers dat de app nog kampte met een behoorlijk aantal kinderziektes.

2013 stond in het teken van iOS 7, en hoewel Apple ongetwijfeld verbeteringen door heeft gevoerd, kan de app zich vooralsnog niet meten met Google Maps. Wel nam Apple de afgelopen jaren meerdere bedrijfjes over die zich bezighielden met navigatie en OV-informatie. Wij vestigen onze hoop daarom op iOS 8.

→ Lees meer over Apple Maps!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.