‘Apple Maps team nog verder versterkt’
Roel van Hout

Gisteren maakten we al melding van Apple’s overname van locatiedienst Locationary, maar Apple lijkt nog meer te doen om het Apple Maps team te versterken: locatiedienst HopStop zou door Apple zijn overgenomen.

HopStop voorziet klanten van up-to-date informatie over het openbaar vervoer in meer dan 600 steden in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en verscheidene Europese landen. Denk daarbij aan (routes naar) instaplocaties van bus en tram en actuele vertrektijden.

maps apple Locatiedienst Locationary overgekocht door AppleApple lijkt actief bezig te zijn Apple Maps beter te maken. Het bedrijf moet ook wel, want de lancering van Apple Maps in 2012 was een fiasco: al snel liepen iPhone-gebruikers tegen grote fouten aan, en bleek dat de app nog lang niet op het gewenste niveau was. Dat Apple Maps ondanks dat het nog niet af was toch al werd vrijgegeven had alles te maken met het feit dat Apple Google Maps als standaard kaarten-applicatie uit iOS wilde hebben. Apple CEO Tim Cook zag zich zelfs gedwongen zijn excuses aan te bieden.

Apple zal dus hard moeten werken om het vertrouwen van de gebruikers weer terug te winnen, en na locatiedienst Locationary gaat ook Hopstop het Apple Maps team daar vanaf vandaag bij helpen, aldus MacRumors.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.