Apple: eigen kaarten-app veel populairder dan Google Maps op iOS

Redactie
8 december 2015, 9:34
1 min leestijd
Apple: eigen kaarten-app veel populairder dan Google Maps op iOS

Apples eigen kaartendienst, Apple Maps, wordt drie keer zo vaak gebruikt op iOS-toestellen als Google Maps. Dat stelt het bedrijf althans tegenover persbureau AP.

Lees verder na de advertentie.

Sinds de lancering heeft Apple Maps de (brood)nodige updates gekregen. In 2012 werd het de standaard kaartendienst voor iOS, maar in het begin kampte de app met een hoop problemen zoals verkeerde aanwijzingen en gebrek aan functies. Drie jaar later zijn de grootste problemen aangepakt en dat lijkt nu zijn vruchten af te werpen. Apples marketingtopman Greg Joswiak zegt daarover: “Wij leren snel en we zijn er meteen bij als er iets verbeterd moet worden. We hebben de kaartenindustrie ontzettend snel leren kennen.”

Apple Maps populair

Drie keer zo veel iPhone- en iPad-bezitters maken nu gebruik van het vooraf geïnstalleerde Apple Maps in plaats van Google Maps. De app noteert wekelijks meer dan vijf miljoen zoekopdrachten. Toch heeft Apple Maps niet dezelfde gewilde features als concurrent Google Maps. Zo kun je bij laatstgenoemde tegenwoordig kaarten downloaden om ze offline te gebruiken.

apple maps populair

De groei van Apple Maps op iOS is niet alleen te danken aan de verbeteringen die zijn doorgevoerd, maar voornamelijk aan het feit dat de app is voorgeïnstalleerd en geïntegreerd in verschillende apps van derden. Zo kun je via Yelp direct een routebeschrijving van Apple Maps krijgen en laat Starbucks alle dichtstbijzijnde vestigingen zien.

Overigens is Apple Maps niet beschikbaar voor Android, terwijl Google Maps voor alle platforms beschikbaar is. Hierdoor blijft Google Maps in ieder geval voorlopig – over het geheel genomen – de meest gebruikte kaartendienst.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen