Apple Maps patent neemt functies Waze over
Roel van Hout

Apple Maps is sinds de release in 2012 het mikpunt van kritiek. Apple beloofde verbetering en raadde in de tussentijd navigatie app Waze aan iPhone-gebruikers aan, die enorm populair werd. Een nieuw Apple Maps patent neemt enkele functies uit Waze over.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple Maps patentGisteren schreven we al over het patent, dat vandaag openbaar werd gemaakt door het Amerikaanse octrooicentrum. Het voegt onder meer real-time informatie over het verkeer aan Apple Maps toe. Het patent heet voluit ‘User-Specified Route Rating and Alerts’ en stelt de Apple Maps app in staat om deze informatie van gebruikers te ontvangen.

Zoals te zien op bijgaande afbeelding zul je in een toekomstige versie van Apple Maps dus bepaalde routes een beoordeling kunnen toekennen. Daarnaast kun je verschillende kenmerken aan- of afvinken. Zo kun je aangeven of het wegdek goed is, of er tankstations langs de route zijn, of het uitzicht de moeite ward is, en of er op dat moment veel verkeer op de weg is.

Apple Maps patent doet behoorlijk aan Waze denken

Dat klinkt behoorlijk als Waze, dat op dezelfde wijze gebruik maakt van feedback van gebruikers. Dat Apple de functionaliteit van Apple Maps wilde gaan verbeteren en uitbreiden is op zich geen verrassing: even ging nog het gerucht dat Apple Waze wilde overnemen, maar uiteindelijk werd de kaarten-app gekocht door Google.

Via: MacRumors

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.