‘Apple Maps krijgt spoedig OV-info in Nederland’

Lars Paijmans
21 april 2017, 9:23
1 min leestijd
‘Apple Maps krijgt spoedig OV-info in Nederland’

In Nederland reizen we massaal met het openbaar vervoer, maar in de Kaarten-app van Apple was er nog geen informatie over het openbaar vervoer beschikbaar. Daar lijkt nu eindelijk verandering in te komen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Maps OV Nederland eindelijk onderweg

Apple Maps heeft al langer OV-info in verschillende grote steden, vooral in de Verenigde Staten en China. Dat mag ook wel, want sinds iOS 9 (in 2015) is deze functie al aanwezig in de Kaarten-app.

Bernd Keuning, een betrouwbare bron als het op Apple Maps aankomt, merkte op dat Apple de afgelopen weken de contouren van verschillende stations in Nederland toegevoegd heeft. Dit doet het bedrijf in de regel alleen als er spoedig ook OV-info aan het land wordt toegevoegd. Hiervoor moeten er immers stations op de kaart staan waar mensen op kunnen tikken.

Apple Maps OV Nederland

Naast Nederland zijn er ook verschillende grote Europese steden als Hamburg, Parijs en Rome te vinden. Keuning verwacht dat Nederland bovenaan de lijst staat bij Apple, zodat ook internationale treinen naar Berlijn, Brussel en Parijs weergegeven kunnen worden.

Een nieuwe kans voor de Kaarten-app?

Met de OV-info in Apple Maps kun je de actuele vertrek- en aankomsttijden van bussen, trams, treinen en metro’s opvragen. Ook wordt het hierdoor mogelijk om in een routebeschrijving het OV mee te laten tellen als alternatief voor een ritje met de auto.

Google Maps heeft al langer OV-informatie in Nederland en had daarmee altijd een streepje voor op de Kaarten-app die Apple standaard op je iPhone heeft gezet. Nu de OV-informatie eindelijk naar Nederland lijkt te komen, kan het een belangrijk omslagpunt zijn voor gebruikers om Apples navigatie-app een nieuwe kans te geven. Wanneer Apple de functie precies activeert, is nog niet duidelijk.

Lees het laatste nieuws over Apple Maps

Bron: Macrumors
Categorieën: Apple, Geruchten
Thema: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen