Apple betaalt freelancers om nauwkeurigheid Maps-app te verbeteren

Rutger Otto
3 juni 2017, 10:49
2 min leestijd
Apple betaalt freelancers om nauwkeurigheid Maps-app te verbeteren

Om Apple Maps te verbeteren rekent Apple niet op computers en algoritmes, maar ouderwets op handwerk van mensen. Het bedrijf betaalt ze om te zorgen dat de app zo accuraat mogelijk is.

Apple Maps nauwkeurigheid verbeterd

Apple heeft het afgelopen jaar freelancers betaald om de nauwkeurigheid van bezienswaardigheden en andere informatie te verbeteren in zijn Maps-app. Dat schrijft de Franse blog iGeneration.

Hiervoor gebruikte het bedrijf een platform genaamd ‘TryRating’ om freelancers gemiddeld 54 cent per taak te betalen. Zo’n taak, de accuratie van een locatie bepalen, kost vaak niet meer dan een paar minuten. Volgens het bericht zat er een limiet van 600 taken aan het systeem en kon er niet meer dan 20 uren per week aan gewerkt worden.

Resultaten checken

Een meegeleverd screenshot van iGeneration toont hoe het werk eruitziet. Iemand moet bijvoorbeeld verifiëren of de accuraatheid en relevantie van een zoekresultaat klopt. In het voorbeeld geldt dat voor de zoekterm ‘McDonald’s’ op een bepaalde plek. De freelancer zorgt in zo’n geval dat op de aangegeven plek inderdaad een McDonald’s is en dat de adressen nog wel kloppen. Een bedrijf dat ergens is vertrokken, wordt verwijderd, zodat de fout niet in het systeem blijft staan.

apple maps nauwkeurigheid

De freelancers moeten zich volgens het bericht aan een enorm document van regels houden. Dat rapport, genaamd Maps Search Evaluation Guidelines, zou wel tweehonderd pagina’s tellen vol met richtlijnen.

Slechte start

Apple Maps verscheen in 2012. De app kreeg toen enorm veel kritiek, omdat de data incompleet en onnauwkeurig was. Dat zorgde er zelfs voor dat gebruikers van de app in gevaarlijke situaties op de weg kwamen. Tim Cook bood daar later publiekelijk zijn excuses voor aan, iets wat vrijwel nooit gebeurt. Een maand later werd iOS-leider Scott Forstall ontslagen.

De Maps-app van Apple werd recent nog vernieuwd. Zo kun je nu in de Nederlandse Maps-app ov-informatie opvragen.

Lees ook: Apple Maps versus Google Maps

Bron: iGeneration
Categorie: Apple
Spotlight: Apple Maps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's