Apple gaat met Apple Maps-auto’s Nederland en België vastleggen
Lars Paymans

Apple gaat vanaf deze maand met Apple Maps-auto’s in Nederland en België rondrijden. Zo wil het bedrijf de nieuwe ‘Look Around’-functie ook hier beschikbaar maken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple Maps Look Around naar Nederland en België

De meeste mensen zullen ze al wel eens hebben gezien: de auto’s van Google Maps die door je straat gereden komen. Op die manier heeft Google de Street View-functie mogelijk gemaakt, waarmee je met een druk op de knop je virtuele voeten in iedere plek ter wereld kunt neerzetten.

Apple introduceerde vorig jaar iets soortgelijks met iOS 13. De ‘Look Around’-functie van Apple Maps laat je een punt op de kaart kiezen, waarna je er in 3D rond kunt kijken dankzij een panoramafoto die door een van Apples auto’s is gemaakt. Gezichten en kentekenplaten worden net als in Google Maps onherkenbaar gemaakt.

Apple Maps reistips

MacRumors ontdekte op een lijst met locaties waar deze auto’s rijden dat ze vanaf juni ook op Nederlandse en Belgische wegen te vinden zijn. Dit wil overigens niet zeggen dat we vanaf iOS 14 dit najaar ook in Apple Maps een digitale wandeling door Nederland kunnen maken.

Wanneer is Look Around te gebruiken?

De auto’s van Apple rijden in andere Europese landen als Spanje en Portugal al een paar jaar rond, terwijl Look Around nog steeds beperkt is tot een aantal grote Amerikaanse steden.

Toch raden we aan om even te zwaaien als je een dergelijke auto denkt te zien. Je weet nooit of je jezelf een paar jaar later haast onherkenbaar terugziet in Apple Maps.

Lees ook
Concept: Zo kan Apple Kaarten mooier, slimmer en socialer worden

Concept: Zo kan Apple Kaarten mooier, slimmer en socialer worden

Nieuws Michel van ‘t Klaphek · 5 januari 2020

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.