Apple Maps krijgt grote update voor iOS 10
Erwin Vogelaar

Tijdens WWDC 2016 was er ook aandacht voor Apple Maps en de vernieuwingen voor de app. Zo wordt Maps nu opengesteld voor ontwikkelaars.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple Maps iOS 10

Tijdens WWDC 2016 was er naast nieuwe versies van Apples besturingssystemen ook aandacht voor kleinere vernieuwingen, zoals die in Apple Maps. De app krijgt in iOS 10 een volledig nieuw design. Met het frisse nieuwe uiterlijk is het makkelijker om Apple Maps te besturen en om informatie te krijgen over locaties. Apple Maps gaat ook meer suggesties geven over locaties waar je heen kunt gaan. Ben je zelf op zoek naar een locatie, dan krijg je meer mogelijkheden om de locaties te filteren, zoals alle restaurant met Indisch eten in een specifieke stad.

apple maps ios 10

Bovenstaande aanpassingen worden ook doorgevoerd naar navigatie in Apple Maps, net als informatie over verkeer. Als er veel verkeer op de weg is, kan Maps je een andere route aanraden en daarbij zeggen hoeveel tijd je bespaart als je die route neemt. Als je gaat rijden, zal de navigatie van Apple Maps automatisch inzoomen zodat je de wegen goed kunt zien. Zodra je op lange rechte wegen gas geeft, zal de app automatisch uitzoomen. Met shortcuts kun je ook details krijgen over waar de dichtstbijzijnde tankstations staan of waar voedsel te vinden is.

apple maps ios 10

Belangrijk nieuws is dat Apple Maps ook opengesteld wordt aan ontwikkelaars. Met Map Extensions zijn allerlei nieuwe mogelijkheden aan Maps toe te voegen. Zo zou je met de juiste extensions een restaurant kunnen opzoeken, een reservering plaatsen, een auto boeken en betalen via Maps.

iOS 10

Wil je weten wat er nog meer allemaal nieuw is in iOS 10? Dan kun je dat lezen in ons overzicht. iOS 10 heeft onder andere het nieuwe Raise to Wake voor notificaties en ontvangen berichten, nieuwe mogelijkheden voor Siri en een flinke upgrade voor Foto’s.

Lees het laatste nieuws over Apple Maps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.