Apple Maps in iOS 7 vraagt om locatiedata

Roel van Hout
5 augustus 2013, 20:58
1 min leestijd
Apple Maps in iOS 7 vraagt om locatiedata

Apple is de afgelopen tijd flink bezig geweest het Apple Maps team uit te breiden. Daar is nu het eerste resultaat van te merken: Apple Maps in iOS 7 vraagt om locatiedata.

Apple Maps was, simpel gezegd, een ramp voor Apple: het regende klachten over onjuiste kaarten, verdwaalde klanten en rare 3D-weergaven van steden. Apple is daarom al lange tijd bezig het Apple Maps team uit te breiden, onder meer met mensen van locatiediensten Locationary en HopStop.

Apple Maps in iOS 7HopStop is een openbaar vervoer-app die gebruik maakt van zogenoemde ‘crowdsourcing’: gebruikers worden gevraagd om actuele informatie over het OV via de app te delen. Als een trein bijvoorbeeld vertraagd is, word je aangemoedigd andere HopStop-gebruikers daarvoor te waarschuwen.

Apple Maps in iOS 7 maakt gebruik van crowdsourcing

De verbeterde versie van Apple Maps in iOS 7 zal eveneens gebruik maken van crowdsourcing, meldt Apple Insider. In de laatste iOS 7 beta worden gebruikers gevraagd om te ‘helpen Maps te verbeteren’. Als je op ‘toestaan’ tikt, zal Apple het adres dat aan je Apple ID is gekoppeld, vergelijken met je favoriete locaties en deze eventueel preciezer maken. Uiteraard word je data geanonimiseerd.

Het is weinig, maar een begin: als alle Apple-gebruikers het toestaan, zullen er miljoenen adressen wereldwijd preciezer in Apple’s database komen te staan. Als Apple meer gebruik gaat maken van crowdsourcing kan dat een waardevolle toevoeging zijn: kijk maar naar Waze, een navigatie app die mede daardoor enorm populair is geworden. We zullen zien!

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday