‘Apple laat drones rondvliegen om Apple Maps sneller en nauwkeuriger te verbeteren’

Lars Paijmans
1 december 2016, 14:55
1 min leestijd
‘Apple laat drones rondvliegen om Apple Maps sneller en nauwkeuriger te verbeteren’

Apple Maps is al vanaf het begin ondergeschikt aan Google Maps. Apple zou nu drones en navigatie binnenshuis gaan inzetten om de kaartendienst boven die van Google uit te laten stijgen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Maps drones moeten kaartendienst verbeteren

Bloomberg sprak met verschillende bronnen, die stellen dat Apple een speciaal team heeft samengesteld om Apple Maps te verbeteren. Door Apple Maps drones te gebruiken, kunnen kaarten nauwkeuriger en vooral een stuk sneller worden vastgelegd dan voorheen. Tot nu toe gebruikte Apple speciale busjes met camera’s en sensoren om de Kaarten-app te vullen.

Apple Maps drones
Mavic

Deze nieuwe Apple Maps drones zouden straatnaamborden registreren en routes die veranderd zijn snel kunnen doorgeven. Ook gebieden waar gebouwd wordt kunnen hierdoor snel worden opgemerkt, zodat de kaart tijdig kan worden bijgewerkt. De informatie die dit nieuwe Maps-team verzamelt zou direct worden doorgespeeld aan programmeurs, die vervolgens de Kaarten-app snel kunnen bijwerken.

Naast het verbeteren van bestaande functies, zou Apple ook aan wat nieuwe dingen werken. Zo moeten we in de toekomst ook in gebouwen kunnen kijken met Apple Maps en wordt de navigatie voor in de auto sterk verbeterd. Volgens de bronnen zouden we het resultaat van deze verbeteringen al in de loop van 2017 terugzien in de app. Zo worden de kaarten doorlopend beter bijgewerkt, maar zullen navigatie binnenshuis en de verbeterde autonavigatie waarschijnlijk tegelijk met een iOS-update worden gelanceerd.

Lees het laatste nieuws over Apple Maps

Bron: Bloomberg
Categorieën: Apps, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen