Apple gaat mogelijk augmented reality toevoegen aan Kaarten-app

Wouter Nijsen
3 september 2018, 10:56
2 min leestijd
Apple gaat mogelijk augmented reality toevoegen aan Kaarten-app

Het lijkt erop dat Apple van plan is om augmented reality toe te voegen aan de Kaarten-app, die standaard op elk iOS-apparaat staat. Website Thinknum heeft hiervoor aanwijzingen gevonden in een vacature, waarin wordt gezocht naar iemand die zich gaat richten op de mogelijkheden van augmented reality.

Lees verder na de advertentie.

Apple Maps augmented reality

De vacature maakt niet duidelijk voor welke apps de augmented reality-toepassingen specifiek bedoeld zijn, maar er wordt wel sterk gehint naar de Kaarten-app. De vacature heeft het over ‘digital mapping’ en ook de techniek LIDAR wordt genoemd. Dit is een techniek waarbij sensoren op de auto worden geplaatst om zo de omgeving in kaart te brengen. Augmented reality is bovendien nog niet in de Kaarten-app (of Apple Maps) aanwezig, wat het aannemelijker maakt dat het bedrijf uit Cupertino hier wel aan werkt.

Google Maps voertuigpictogram

Ontwikkelaars hebben in het verleden augmented reality-demo’s gemaakt van hoe AR in de Kaarten-app zou kunnen werken. Hierbij wordt gebruikgemaakt van ARKit, Apples platform voor augmented reality. Hoe het bedrijf AR precies wil gaan toepassen, is onduidelijk. Het nieuws is echter opvallend, omdat vorige week duidelijk werd dat Apple het bedrijf Akonia Holographics heeft overgenomen. Deze startup specialiseert zich in het maken van lenzen voor augmented reality-brillen.

Vernieuwde Kaarten-app

Eerder dit jaar werd duidelijk dat Apple bezig is om de Kaarten-app vanaf de grond opnieuw op te bouwen. Apple Maps was bij de release verre van af en zat vol met fouten en andere bugs. Om de app van dit imago af te helpen, zou Apple al een tijdje bezig zijn om de applicatie compleet te vernieuwen. Het bedrijf gaat hiervoor zelf kaarten maken op basis van eigen data, en stopt daarom uiteindelijk de samenwerking met kaartenleveranciers.

Apple heeft speciaal uitgeruste auto’s met camera’s op het dak rondrijden om foto’s te maken, net zoals Google dit doet. Ook gaan Maps-gebruikers helpen bij het verzamelen van data. Zodra je de app op je iPhone gebruikt, wordt bijvoorbeeld gekeken hoelang je over stukken van je reis doet.

Tip: Blijf op de hoogte van de nieuwe Apple Kaarten-app door de iPhoned-app te downloaden!

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Thinknum
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen