De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo gebruikt Apple machine learning om Siri en je accuduur te verbeteren

Erwin Vogelaar
24 augustus 2016, 19:31
2 min leestijd
Zo gebruikt Apple machine learning om Siri en je accuduur te verbeteren

Machine learning is voor de grote techbedrijven nu de manier om de concurrentie met elkaar aan te gaan. Dit geldt voor Google, Facebook en natuurlijk ook voor Apple.

Lees verder na de advertentie.

Apple machine learning

Door allerlei data van ons iPhone-gebruik te verzamelen, kunnen patronen herkend worden. Hierdoor kunnen algoritmes de producten die we gebruiken verbeteren. Deze machine learning wordt ook door Apple toegepast om onder andere Siri en je accuduur te verbeteren. Sterker nog: Siri is er hierdoor de afgelopen twee jaar flink op vooruit gegaan. Website Backchannel kreeg een exclusieve blik op wat Apple zoal met machine learning doet.

apple machine learning

Siri is in 2014 naar een systeem met een neuraal netwerk verplaatst. De spraakassistent werd toen al veel gebruikt, maar gebruikers klaagden ook over de nog aanwezige irritante foutjes. Machine learning moest dit recht gaan zetten en met succes. Het heeft zelfs zo geholpen dat Apple er verrast door was. Het duurde niet lang tot het aantal fouten van Siri met de helft was verminderd.

Machine learning helpt ook op andere vlakken. Zo kan het een beller identificeren die niet in je contactlijst staat, maar je bijvoorbeeld wel recentelijk e-mail-contact mee hebt gehad. Het helpt voor iOS om te weten wat de volgende app is die je wil openen. Het helpt om een notificatie te geven van een afspraak, terwijl je vergeten bent deze afspraak in je agenda te zetten, of om een hotel al op de kaart staat voordat je er naar gaat zoeken. Het helpt als je telefoon aangeeft waar je auto geparkeerd staat, zonder dat je daar naar hoeft te vragen. Dit zijn voorbeelden van hoe machine learning iOS beter maakt.

Hardware

Ook met hardware kan het helpen. Zo is het gebruik van de Apple Pencil door machine learning enorm verbeterd, omdat het beter kan bepalen of je het scherm bewust aanraakt, of dat de palm van je hand langs het scherm wrijft tijdens het tekenen of schrijven. Het verbetert zelfs de accuduur van je iPhone, door onder andere beter op de wensen van de gebruiker te anticiperen. Machine learning is de toekomst en Apple duikt er volop in.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: backchannel
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu