De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Hoe Apple zich meer dan ooit op Siri en machine learning focust

Lars Paijmans
11 juli 2018, 8:57
2 min leestijd
Hoe Apple zich meer dan ooit op Siri en machine learning focust

Als het op spraakassistent Siri en machine learning aankomt, valt er bij Apple nog genoeg te winnen. Daarom herstructureert het bedrijf zijn teams om hier meer op te focussen.

Hoe Apple machine learning en Siri voorop zet

Met de opmars van de Google Assistant en Amazon Alexa heeft Siri grotere concurrentie dan ooit. Ondertussen blijft de kwaliteit van Siri vooral achter op die twee, omdat Apple met een focus op privacy het voor zichzelf lastig maakt om de spraakassistent net zo veelzijdig te maken als die van Google.

Apple machine learning en siri

Om die achterstand te verkleinen heeft ceo Tim Cook een nieuw team samengesteld binnen Apple, dat in feite bestaat uit twee teams die tot nu toe afzonderlijk opereerden. Cook bundelt het Core ML-team dat machine learning onderzoekt met het Siri-team, zodat er in theorie een groot team bestaat met alles wat met machine learning te maken heeft.

Lees ook: Hoe Siri’s dramatische start Apple nog steeds problemen oplevert

Giannandrea aan het roer

Dit team wordt geleid door John Giannandrea, een grote naam in Silicon Valley. Giannandrea begon bij Apple in april en speelde daarvoor acht jaar lang een cruciale bij Google op het gebied van de Google Assistant, Gmail en Googles zoekmachine. Hij zal direct verantwoording afleggen aan Cook en overziet het volledige nieuwe team, zo schrijft Techcrunch. Vanaf vandaag staat hij samen met onder meer Tim Cook en Craigh Federighi op Apples ‘Leadership-pagina’.

Door de twee teams te bundelen hoopt Apple voor een nog betere samenwerking te zorgen tussen alle apparaten in het ecosysteem van het bedrijf. Dit najaar zet iOS 12 al de eerste stap met de introductie van Siri Shortcuts; een nieuwe manier waarmee gebruikers Siri op een toegankelijke wijze zelf kunnen programmeren.

Lees ook: Siri Shortcuts in iOS 12: zo maak je Siri slimmer en nuttiger voor jou

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen