Krijgt de toekomstige MacBook een accuduur van weken?

Redactie
4 september 2015, 15:26
1 min leestijd
Krijgt de toekomstige MacBook een accuduur van weken?

Apple heeft een patent ingediend voor een brandstofcelsysteem dat mobiele apparaten een accuduur van dagen tot weken geeft. In het patent wordt specifiek verwezen naar de MagSafe-aansluiting van de MacBook, wat suggereert dat de techniek eerst voor dit apparaat onderzocht wordt.

Lees verder na de advertentie.

Het bericht volgt op het nieuws dat een Brits bedrijf erin is geslaagd om een brandstofcelbatterij in een iPhone te integreren. De iPhone werkte een week lang op deze accu zonder dat deze opgeladen hoefde te worden. Apple wilde echter niet bevestigen dat het bedrijf hierbij betrokken was.

Meer over het Apple MacBook-patent

Apple beschrijft in het patent een kleine energiebron, die voor nauwelijks extra gewicht zorgt en naar alle waarschijnlijkheid naast de normale accu functioneert. In tegenstelling tot de huidige generatie accu’s, die regelmatig opgeladen dienen te worden, werkt een brandstofcelsysteem op brandstof die alleen aangevuld dient te worden als deze op is. Dit kan dagen, maar ook weken duren.

brandstofcelsysteem

Brandstofcellen als waterstof werken door ze te mengen met een oxiderend middel zoals water of zuurstof. In het patent houdt Apple de opties open voor verschillende brandstoffen: “De brandstof omvat ten minste een van de volgende combinaties: natriumboorhydride en water; natriumsilicaat en water; lithiumhydride en water; magnesiumhydride en water; lithiumboorhydride en water; lithiumaluminiumhydride en water; aluminiumhydride; een amineboraancomplex; een koolwaterstof; lithiumaluminiumhydre; magnesiumhydride; magnesiumboorhydride-amine-xomplex; gecomprimeerd waterstofgas en vloeibare waterstof.”

Het nieuwe systeem zou een welkome uitbreiding zijn voor de accuduur van bijvoorbeeld de MacBook, die op dit moment rond de 9-10 uur bedraagt. Het zou echter niet het eerste patent zijn dat door Apple wordt ingediend, maar dat nooit daadwerkelijk in een product wordt geïmplementeerd. Maar veelbelovend klinkt het wel!

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5mac
Categorie: Apple
Device: MacBook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

MacBook
MacBook
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's