Apple Event livestream: onthulling iPhone SE en meer

Gijs Ettes
21 maart 2016, 17:30
3 min leestijd
Apple Event livestream: onthulling iPhone SE en meer

Om 18.00 uur Nederlandse tijd gaat het maart-event van Apple van start, waar onder meer de onthulling van de iPhone SE en de kleinere iPad Pro worden verwacht. Door de livestream te volgen, ben je er zelf ook een beetje bij.

Lees verder na de advertentie.

Apple maart-event live volgen

Praktisch alle grote aankondigingen van Apple zijn middels een livestream te volgen, lekker lui op de bank voor de Apple TV of juist onderweg op je iPhone of Android-smartphone. iPhoned doet live verslag van alle aankondigingen via de site, Twitter en Facebook. Ben je niet in staat om het evenement live te volgen, dan lichten we de highlights voor je uit.

apple maart-event

Het Apple maart-event vindt plaats in het hoofdkantoor van Apple in Cupertino en gaat om 18.00 uur Nederlandse tijd van start. Ben je in het bezit van een Apple-apparaat, dan kun je eenvoudig deze website openen in je browser om de stream te starten. Gebruikers met een Apple TV 2 of 3 gaan naar het Apple Events-kanaal. Maak je gebruik van de Apple TV 4, download dan gratis de Apple Special Event-app in de App Store.

Onderstaande apparaten zijn sowieso te gebruiken om het Apple maart-event te volgen. Ook andere platforms worden ondersteund (meer daarover verderop deze pagina), zodat niemand iets hoeft te missen.

Bekijk de livestream op Windows, Linux en Android

Als gezegd heb je niet per se een Apple-apparaat nodig om de livestream te volgen. Sinds afgelopen najaar, toen de iPhone 6S (Plus) werd geïntroduceerd, kunnen ook Windows 10-gebruikers gemakkelijk evenementen van Apple volgen door in de Edge-browser naar www.apple.com/live te gaan. De livestream gaat dan direct van start, waardoor je niet hoeft te klooien met een mediaspeler als VLC.

Maak je gebruik van een andere Windows-versie of Linux, dan is dat helaas wel nog nodig. Soms worden er via sites als YouTube onofficiële streams aangeboden, maar wil je voorkomen dat je iets mist, dan is het slimmer om VLC te downloaden. Om de livestream vervolgens te bekijken, ga je in de applicatie naar ‘Media > Netwerkstream openen’ en plak je de link hieronder in het lege veld.

http://p.events-delivery.apple.com.edgesuite.net/1509pijnedfvopihbefvpijlkjb/m3u8/hls_mvp.m3u8

Houd er rekening mee dat de stream pas kort voor de start van het Apple event beschikbaar wordt. Probeer je hem eerder te openen, dan kun je ervan uitgaan dat er niets gebeurt. Overigens kun je bovenstaande URL ook aanhouden als je van een Android-apparaat gebruikmaakt. Download de VLC-app voor Android via deze link en klik vanuit het menu op ‘Stream’. Kopieer en plak vervolgens de link in het lege veld om de livestream te volgen.

Handige liveblogs

Ben je niet in de gelegenheid om het Apple maart-event live te volgen, dan is er ook de optie om blogs in de gaten te houden. Op iPhoned doen we via de site en ons Twitter-kanaal live verslag van de keynote en alle aankondigingen die Apple doet. Ook onderstaande sites zijn de moeite waard om te volgen.

Naar welke aankondiging kijk jij het meeste uit? Laat het hieronder weten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu