Officieel: Apple-event op 25 maart met Apples tv-dienst en meer

Lars Paijmans
11 maart 2019, 20:26
2 min leestijd
Breaking
Officieel: Apple-event op 25 maart met Apples tv-dienst en meer

Apple heeft het eerste event van 2019 officieel aangekondigd. Waarschijnlijk krijgen we daar Apples Netflix-concurrent en twee nieuwe iPads te zien.

Apple maart-event 2019 officieel

Omcirkel het maar in je agenda: Apple heeft zijn eerste keynote van het jaar aangekondigd. Het evenement vindt plaats op 25 maart om 18:00 uur Nederlandse tijd. De locatie is het Steve Jobs Theater in Cupertino, de thuisstad van Apple. Naar verwachting heeft het bedrijf een hoop nieuwe aankondigingen in petto, al is hier natuurlijk nog niks over gezegd.

Zie je de tweet hierboven niet? Klik dan op deze link

De slogan van dit jaar is “It’s show time”. Het wemelt al tijden van de geruchten over een eigen Apple tv-dienst en waarschijnlijk wordt deze Netflix-concurrent op 25 maart daadwerkelijk aangekondigd.

Opvallend genoeg gebruikte Apple de slogan “It’s Showtime”, zonder spatie dus, voor het laatst in 2006. Toen werd de eerste Apple TV aangekondigd. Mogelijk is dit dus een hint naar een nieuwe generatie van Apples mediabox.

Hoe dan ook, Apple heeft al jaren gewerkt aan de Netflix-concurrent en kocht de afgelopen maanden tientallen films, series en zelfs complete productiehuizen op. We hopen tijdens het evenement daarom meer te horen welke exclusieve shows de dienst heeft en wanneer hij verschijnt.

Daarnaast zou Apple een nieuwsdienst introduceren. Hiermee kun je kranten als The New York Times, Washington Post en The Wall Street Journal voor een vast bedrag per maand lezen. Het is nog niet duidelijk of de ‘Netflix voor kranten’ ook naar Nederland komt.

Apple tv-dienst opinie

Nieuwe iPad, AirPods en meer

Ook op hardware-gebied verwachten we het nodige, al gaan er ook geruchten dat het evenement compleet in het teken van diensten staat. De grootste productaankondiging gaat waarschijnlijk de iPad 2019 zijn, de opvolger van de iPad 2018 met een groter scherm, smallere schermranden en betere processor.

Daarnaast is de kans groot dat het bedrijf ook een nieuwe iPad mini, nieuwe AirPods, AirPower en zelfs een nieuwe iPod touch zou onthullen. Wil je meer weten over wat ons die avond te wachten staat? Check dan ons uitgebreide artikel waarin we alle verwachtingen op een rijtje zetten.

Lees ook: Apple maart-event 2019: 8 aankondigingen om naar uit te kijken

Volg iPhoned voor live verslag

iPhoned doet die avond uiteraard uitgebreid live verslag van deze keynote. Houd ons de komende dagen dus in de gaten, en maak je agenda alvast vrij voor de bewuste avond. Dan kun je samen met ons zien wat Apple dit voorjaar voor ons in petto heeft. Download alvast onze app en schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad 2019
Apple iPad 2019
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen