‘Apple onthult nieuwe iPad Pro’s, 128GB iPhone SE en rode iPhone 7 (Plus) in maart’

Lars Paijmans
20 februari 2017, 15:17
2 min leestijd
‘Apple onthult nieuwe iPad Pro’s, 128GB iPhone SE en rode iPhone 7 (Plus) in maart’

Het lijkt erop dat het eerste Apple-event van 2017 eind maart plaatsvindt. Een bron stelt dat we tijdens dit Apple maart 2017 event naast de nieuwe iPads ook een 128GB iPhone SE en een felrode iPhone 7 Plus te zien krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Apple maart 2017 event: iPads, iPhone SE en iPhone 7 Plus

Het nieuws is afkomstig van Mac Otakara, een website die het al vaker bij het rechte eind heeft gehad als het op Apple-geruchten aankomt. De Japanse site baseert zich op anonieme bronnen die dichtbij Apple zouden staan. Zij stellen dat Apple in maart een speciaal Apple event organiseert om de nieuwe producten aan te kondigen.

Rode iPhone 7

Dat de bronnen een rode iPhone 7 Plus noemen is opvallend. Eind 2016 dook er namelijk al een gerucht op dat Apple een rode kleur voor het toestel zou overwegen. Belangrijk hierbij is dat het niet om een iPhone 7S gaat, maar exact dezelfde iPhone 7 die in een nieuw rood jasje gestoken is.

Rondom de iPhone SE is het al een jaar lang stil gebleven. Een compleet nieuwe versie van de 4-inch iPhone laat volgens de bronnen langer op zich wachten. Wel introduceert Apple volgende maand een nieuwe 128GB-versie. Het overgrote deel van het Apple event zal echter gereserveerd zijn voor de nieuwe iPads. Al maanden wijzen geruchten op nieuwe modellen van de iPad Pro, waarvan zowel het 12.9-inch als het 9.7-inch model vernieuwd wordt.

Eind maart, tijd voor een nieuw Apple event?

Onduidelijk is nog of de gloednieuwe 10.5-inch iPad ook al getoond wordt tijdens het Apple maart 2017 event. Dit nieuwe formaat zou de schermranden schrappen, samen met de homeknop. Het ziet er nu naar uit dat deze iPad pas in mei klaar is om verscheept te worden. De kans bestaat dus dat Apple de tablet wel alvast aankondigt in maart, net zoals ze dat vorig jaar deden met de AirPods.

Omdat het hier om geruchten gaat, houden we nog een slag om de arm. Wel lijkt een event in maart in het schema van Apple te passen. Ook vorig jaar werd er destijds een presentatie gehouden, waar we onder meer de iPhone SE en 9.7-inch iPad Pro te zien kregen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Mac Otakara
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu