‘Apple onthult volgende maand kleinere iPad Pro’

26 februari 2016, 10:15
2 min leestijd
‘Apple onthult volgende maand kleinere iPad Pro’

Apple presenteert 15 maart geen iPad Air 3, maar een kleinere 9,7 inch-iPad Pro. Dat claimt Mark Gurman van 9to5Mac, die het vaker bij het juiste eind heeft.

Lees verder na de advertentie.

Apple maakt kleinere iPad Pro

Het gerucht dat Apple de iPad Air 3 zou presenteren, kan hoogstwaarschijnlijk de prullenbak in. Apple zou een kleinere iPad Pro willen lanceren die ongeveer dezelfde specs heeft als zijn grotere broer, de 12,9 inch-iPad Pro. Zo bezitten beide modellen een A9X-chip en 4GB aan RAM. Qua opslagcapaciteit zal er vermoedelijk niets veranderen; de nieuwe iPad Pro-serie zal verkrijgbaar zijn in wifi-versies van 32GB en 128GB, en een 128GB versie met 4G-ondersteuning. De tablets zouden al op 18 maart officieel in de verkoop gaan.

De nieuwe iPad-serie krijgt onder meer een Smart Connector, en Apple schijnt ook bezig te zijn met de productie van een kleinere versie van het Smart Keyboard. Door de Smart Connector en Smart Keyboard hoef je het toetsenbord van je iPad niet meer zelfstandig op te laden; de iPad geleidt de stroom via de Smart Connector naar het toetsenbord. Ook is de nieuwe iPad Pro geschikt om te gebruiken met de Pencil, de drukgevoelige stylus die Apple gelijktijdig met de megatablet introduceerde.

Einde voor oudere iPad-modellen

De introductie van de kleinere iPad Pro gaat vermoedelijk gepaard met het einde van de iPad Mini 2 en de eerste generatie van iPad Air-modellen. Apple schroeft de productie van deze modellen langzaam terug, maar onduidelijk is hoe snel ze uitgefaseerd worden.

Buiten de nieuwe Pro-modellen is de verwachting dat op het evenement van Apple 15 maart meer nieuws bekendmaakt over de Apple Watch. Ook is de verwachting dat de nieuwe iPhone 5SE gepresenteerd wordt, een 4 inch-smartphone met hoogwaardige specs. De ideale smartphone voor mensen die niet weg zijn van de steeds groter wordende iPhones, maar wel het nieuwste van het nieuwste willen hebben.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 3
Apple iPad Air 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu