Apple koopt LuxVue: maker van energiezuinige displays

Rutger Otto
3 mei 2014, 14:24
1 min leestijd
Apple koopt LuxVue: maker van energiezuinige displays

De technologie voor energiezuinige schermen zou geïntegreerd kunnen worden in de iWatch, maar is ook toepasbaar in andere mobiele apparaten van Apple, zoals de iPhone 6.

Lees verder na de advertentie.

luxvue

Apple het bedrijf LuxVue Technology overgenomen, een bedrijf dat zich bezig houdt met het maken van micro-led displays. Deze schermen zijn erg energiezuinig. Een van de investeerders in het bedrijf zegt dat LuxVue een ‘grote doorbraak’ gemaakt heeft op het gebied van display-technologie.

Wat Apple precies met de overname van plan is, blijft onduidelijk. Logischerwijs kan het bedrijf de technologie van LuxVue gebruiken voor energiezuinigere schermen in onder meer iPhones, iPads en MacBooks.

De techniek van LuxVue in de iWatch?

Met micro-led is de batterijduur van mobiele apparatuur in potentie flink te verlengen zonder in te boeten op schermkwaliteit. Hoewel de technologie voor een iPhone gebruikt zou kunnen worden, werkt het nog beter op een kleiner apparaat, zoals de nog onaangekondigde iWatch. Gebruikers van een smartwatch verwachten een batterij die lang meegaat en willen zo’n apparaat niet elke dag aan het stroom leggen. Dit kan Apple met de overname van LuxVue kunnen bewerkstelligen zonder afbreuk te doen aan een kleurenscherm.

LuxVue haalde al 43 miljoen dollar op bij investeerders als Kleiner Perkins en iD Ventures America. Eerder gingen geruchten dat Google geïnteresseerd was in de technologie van het bedrijfje om te gebruiken in hun Google Glass.

18 bedrijven in 24 maanden

De afgelopen tijd is Apple flink bedrijven aan het shoppen. In de laatste 18 maanden kocht het bedrijf uit Cupertino liefst 24 bedrijven op. Apple heeft overigens geen officieel statement gemaakt over de overname. Wel zei een woordvoerder: “Apple koopt regelmatig kleinere technologiebedrijven, gewoonlijk bespreken we onze bedoeling of plannen niet.”

Het laatste Apple-nieuws

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's