Apple gaat koptelefoons uitbrengen met lightning-aansluiting

Rutger Otto
4 juni 2014, 19:34
1 min leestijd
Apple gaat koptelefoons uitbrengen met lightning-aansluiting

Apple heeft haar eisen voor koptelefoons doorgegeven aan bedrijven die deze maken voor iOS-apparaten. Met de nieuwe specificaties kunnen producenten koptelefoons maken met een Lightning-kabel, in plaats van met een minijack-kabel. Dat moet betere geluidskwaliteit opleveren.

Lees verder na de advertentie.

lightning koptelefoons

De hardware van iOS-toestellen zal waarschijnlijk in de toekomst worden aangepast, evenals een software-update die de Lightning koptelefoons zal ondersteunen vanaf iOS 7.1 en nieuwer. Dat meldt 9to5mac. De nieuwe specificaties gelden voor koptelefoons die worden gemaakt onder het Made For iPhone/iPad/iPod label.

Betere audiokwaliteit

Deze koptelefoons moeten een betere geluidskwaliteit leveren dan als audio via een minijack-kabel wordt verzonden. Zo kunnen Lightning-koptelefoons digitale stereo audio van Apple apparaten verzenden met frequentie van 48 kHz. De software van de koptelefoons kan geüpdatet worden. Of de nieuwe accessoires op oudere iOS-toestellen zijn aan te sluiten met een minijack-ingang, is niet bekend.

Naast een verbetering in audio kunnen ontwikkelaars ook de bediening van de koptelefoon veranderen om bijvoorbeeld apps te openen. Nieuwe koptelefoons kunnen, net als huidige versies, worden voorzien van een microfoontje. Ook die zal beter mono geluid in 48 kHz leveren. Apple gaat voor twee modellen koptelefoons. Een standaardversie en één die noise-cancelling ondersteund.

Lighting koptelefoons van Beats

Na de aankoop van Beats door Apple ligt het in lijn der verwachting dat de eerste koptelefoons met Lightning-aansluiting van dat merk zijn. Jimmy Iovine van Beats, die nu voor Apple werkt, zei eerder al dat hij de geluidskwaliteit van Apple helemaal niets vond.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu