Apple legt iPhones los in de vernieuwde Apple Stores

Rutger Otto
15 oktober 2016, 10:07
2 min leestijd
Apple legt iPhones los in de vernieuwde Apple Stores

Om een iPhone nog beter te kunnen uitproberen, hoef je in nieuwe Apple Stores niet meer te klungelen met een beveiligingskabel. Die zijn er af gehaald.

iPhones los in de Store

Bezoekers van de opnieuw ingerichte Apple Store in Londen, die dit weekend opent, kunnen de iPhones vasthouden zoals ze dat in het dagelijks leven zouden doen. De telefoons zitten niet meer vast aan de tafels waar ze op staan. Het kabeltje dat daarvoor moet zorgen is verdwenen. Dat is geen fout, maar een bewuste keuze van Apple.

Volgens de berichtgeving van CNET zegt Apple dat mensen de toestellen hierdoor beter kunnen vasthouden. Het is zelfs mogelijk om hoesjes te passen en om te bekijken hoe de iPhone in je broekzak voelt. “Apple zet een gedurfde stap”, schrijft Katie Collins in het artikel. “Zeker omdat er weinig zichtbare beveiliging aanwezig is in het gebouw. We konden geen enkele beveiligingscamera ontdekken, maar elke telefoon die mee naar buiten wordt genomen zonder afrekenen schakelt een alarm in.”

iphone-security-tethers-removed

Onbruikbaar

Worden ze niet direct terug gebracht, dan geeft Apple de toestellen aan als kwijt via ‘Zoek mijn iPhone’. De telefoons worden dan onbruikbaar gemaakt. Normaal gesproken zorgden de kabels ervoor dat er een alarm af ging als ze los werden gemaakt. Niet alleen in Londen wordt de beveiliging achterwege gelaten. Volgens MacRumors zijn de kabels ook in Toronto (Canada) verdwenen en worden ze binnenkort op twee andere Britse locaties verwijderd.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Het geeft voor bezoekers de kans om de nieuwe iPhones in vrijheid te testen. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus liggen sinds vorige maand in de winkels. Beide toestellen moeten het zonder koptelefooningang doen, maar zijn onder meer voorzien van betere speakers en camera’s. Het Plus-model heeft zelfs een dubbele camera, waarmee je tot 2x optisch kunt zoomen. Ook kun je de achtergrond wazig maken dankzij het bokeh-effect, wat foto’s een professioneel karakter moet meegeven. Ben je op zoek naar de beste iPhone 7 deals, bekijk dan onze koopvergelijker of het overzicht met beschikbare iPhones in de webwinkels.

Lees meer over de iPhone 7

Via: MacRumors
Bron: CNET
Categorie: Apple
Spotlight: Apple Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's