De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo ontmaskerde Apple een leaker (met een sluwe val)

Piet-Jan Lentjes
11 mei 2023, 14:20
2 min leestijd
Zo ontmaskerde Apple een leaker (met een sluwe val)

Apple heeft onlangs een leaker ontmaskerd. Maar hoe kwam het bedrijf achter de identiteit van de persoon die de geheimen van Apple deelde?

Lees verder na de advertentie.

Zo ontmaskerde Apple een leaker (met een sluwe val)

De laatste maanden wist een Twittergebruiker met de naam Analyst941 verschillende interessante geruchten over Apple’s toekomstige software te vertellen. Zijn eerste geruchten gingen over het Dynamic Island van de iPhone 14 Pro. Daarna startte hij het Twitter-account waar hij onder andere veel kon vertellen over toekomstige releases als iOS 17, watchOS 10 en meer.

apple geheime producten

Vorige week wist hij zelfs nog te vertellen dat Apple van plan is om Final Cut Pro en Logic Pro in 2024 naar de iPad te brengen. Dat is inmiddels daadwerkelijk gebeurd, hoewel wel wat eerder dan Analyst941 had gezegd. De tweets van deze Twittergebruiker bleken dus toch vaak een kern van waarheid te hebben.

Toen ging het mis …

Tot afgelopen woensdag, want toen was het Twitteraccount opeens verdwenen. De Apple-leaker heeft vervolgens op het forum van MacRumors een ‘vaarwel’-bericht geschreven. Hierin stond dat Apple de leaker had ontmaskerd.

Onder andere dankzij de release date van Final Cut Pro en Logic Pro is Apple achter de identiteit van de leaker gekomen. Apple heeft iedereen die intern iets wist over de ontwikkeling van deze software, een specifieke release date laten weten. De unieke release date die Analyst941 deelde op Twitter, kwam overeen met die zijn zus (die voor Apple werkte) had gekregen.

WWDC komt eraan

Of het verhaal écht waar is, weten we natuurlijk niet zeker. Maar toch is het interessant om te zien hoe Apple een mogelijke leaker aanpakt. WWDC 2023 komt er binnenkort aan, en dan weten we meteen hoeveel van Analys941’s geruchten nou echt waar bleken te zijn.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: Karsten Winegeart
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu