Apple koopt gespecialiseerd AI-bedrijf voor 200 miljoen dollar

Rutger Otto
14 mei 2017, 13:47
2 min leestijd
Apple koopt gespecialiseerd AI-bedrijf voor 200 miljoen dollar

Het bedrijf Lattice Data is nu in handen van Apple. Het bedrijf gebruikt kunstmatige intelligentie om ongestructureerde ‘dark data’ op orde te brengen en om te zetten in nuttige informatie.

Lees verder na de advertentie.

Apple neemt Lattice Data over

Met de aankoop is een bedrag van zo’n 200 miljoen dollar gemoeid, schrijft TechCrunch op basis van een anonieme bron. De deal werd enkele weken geleden gesloten en twintig werknemers dan Lattice Data gingen over naar Apple. Specifieke plannen rond de overname zijn niet bekend. Het bedrijf van Tim Cook gaf zijn standaard antwoord als reactie op de overname: “Apple koopt van tijd tot tijd kleinere techbedrijven, we bespreken onze plannen of doelen doorgaans niet.”

Zo’n 70 tot 80 procent van alle data is niet gestructureerd. Deze ‘dark data’ is grotendeels ongeschikt om te verwerken en te analyseren. Lattice Data ontwikkelt kunstmatige intelligentie waarmee de data op volgorde wordt gezet, zodat het wel bruikbaar is.

Bixby Siri

Kunstmatige intelligentie voor Siri

Lattice Data is een jong bedrijf, dat sinds 2015 bestaat. De startup ontving tot nu toe zo’n 20 miljoen dollar aan investeringen van onder meer Madrona en InQTel. Het bedrijf zou met verschillende partijen in gesprek zijn voor de overname, zoals Amazon en Samsung. Zij zouden de technologie van Lattice Data willen gebruiken om spraakassistenten Alexa en Bixby te verbeteren.

Het bericht suggereert dat Apple van plan is om Siri te verbeteren met de kunstmatige intelligentie van Lattice Data. Geruchten gaan al lange tijd dat het bedrijf uit Cupertino aan een eigen slimme speaker die met de spraakassistent werkt. Dit apparaat zou tijdens de WWDC in juni al aangekondigd worden.

Siri-speaker functies

Hoe het apparaat eruit ziet, is niet bekend. Naast stembesturing is de speaker mogelijk ook via een scherm te bedienen. Topman Phil Schiller hintte al naar een display door te zeggen dat dit soort apparaten beter werken met een scherm. Lees ook de 5 Siri-speaker functies die ons enthousiasmeren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: TechCrunch
Categorie: Apple
Thema: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen