Apple lanceert iBooks 2, iTunes U-app en iBooks Author

Apple heeft zojuist tijdens het media-event in New York iBooks 2, iBooks Author en een applicatie voor iTunes U aangekondigd. Phil Schiller leidde de keynote welke het onderwijs als onderwerp had. Na een video waarin getoond werd hoe het onderwijs er voor stond zei Phil Schiller dat niemand dat kon verbeteren, maar dat Apple zijn best gaat doen. Dat doet Apple al met meer dan 20.000 onderwijs-apps in de App Store en meer dan 700.000 downloads van iTunes U.

iBooks

iBooks heeft een aantal mooie verbeteringen ondergaan. Zo zijn studieboeken nu interactief. In de boeken zitten nu videos, een galerij afbeeldingen of zelfs een 3D-model. Daarnaast kan je makkelijk door hoofdstukken heen bladeren en kun je zelf een Q&A maken. Door een vraag en antwoord in te voeren of door te selecteren in het boek heb je er weer één. Accentueren gaat door tekst te selecteren en de notities zijn later overzichtelijk te bekijken.

iTunes U

Na meer dan 700.000 downloads in iTunes U op de desktop te hebben gehad heeft Apple vandaag een iTunes U-app gelanceerd. In de applicatie zie je de colleges staan die universiteiten hebben geüpload (video en audio) en ook de boeken uit iBooks. De samenwerking is zo goed dat je de notities die je gemaakt hebt met iBooks ook in de iTunes U-app staan.

iTunes U

Apple

6,6 (106 reviews)
Gratis via App Store

iBooks Author

Leraren kunnen nu zelf boeken maken. Door de app iBooks Author uit de Mac App Store te downloaden kan er met een zelfde gemak als iWeb of Keynote boeken gemaakt worden. Hieraan kunnen de technieken gebruikt worden die iBooks 2 ondersteunt, dus onder andere 3D-modellen en animaties. Publiceren gaat gratis via iTunes en is daarna vanuit de iBook Store te downloaden. Je kan het natuurlijk ook als PDF opslaan om alleen aan je eigen leerlingen te geven.

Meer info: Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.