‘Apple ontwikkelt nieuwe schermen in geheim lab’

Rutger Otto
15 december 2015, 9:13
2 min leestijd
‘Apple ontwikkelt nieuwe schermen in geheim lab’

Apple heeft een nieuw productie-laboratorium in het noorden van Taiwan, waar het bedrijf nieuwe schermtechnologieën ontwikkelt.

Lees verder na de advertentie.

Apple lab voor nieuwe schermen

Dat schrijft Bloomberg op basis van ingewijden. Het gebouw, dat in de stad Longtan staat, heeft volgens de bronnen 50 mensen aan het werk die aan nieuwe displays sleutelen voor iPhones en iPads. Deze werknemers zijn afkomstig van lokale displaymakers AU Optronics en Qualcomm, dat voorheen de eigenaar van het gebouw was.

De bronnen melden dat Apple begint dit jaar plaatsnam in het lab, met als doel om schermen te ontwikkelen die toestellen dunner, lichter en efficiënter te maken. Daarvoor worden betere versies ontwikkeld van de displays die momenteel in iPhones, iPads en Macs zitten. Ook zou Apple mogelijkheden onderzoeken om over te stappen naar OLED-schermen, die zijn een stuk dunner en hoeven geen backlight te gebruiken. Ook zijn dat soort schermen een stuk zuiniger, geven ze helderder beeld en zijn ze dunner. Daarnaast is een OLED-scherm flexibel, waardoor ze bijvoorbeeld rond de schermrand kunnen buigen.

iphone 6s

iPhone OLED-schermen

Geruchten dat Apple wil overstappen naar oled-schermen gaan overigens al langer. Momenteel maken iPhones en iPads nog steeds gebruik van LCD-schermen, voornamelijk omdat die gemakkelijker zijn om in massaproductie te nemen. Door een eigen lab te openen kan Apple zelf oled-displays ontwikkelen, waardoor het minder afhankelijk is van partijen zoals Samsung Electronics of LG Display die nu ook displays voor Apple leveren.

Eerder verscheen al het bericht dat Apple in 2018 van LCD zou willen overstappen naar OLED. Daarvoor zouden displaymakers hun productiecapaciteit nu al voor hebben verhoogd.

Nieuwe chipfabriek

Naast een nieuw lab in Taiwan, zou Apple ook een chipfabriek hebben gekocht in de stad San José in Californië. Daarvoor zou het bedrijf 18,2 miljoen dollar voor hebben betaald, zo schrijft Silicon Valley Business Journal. Volgens het bericht is het onbekend wat Apple met die fabriek, die overigens naast een fabriek van Samsung staat, wil gaan doen, al ligt het voor de hand dat het bedrijf er chips gaat maken. Apple heeft op beide berichten niet gereageerd.

Lees meer over Apple

Bronnen: Bloomberg, SVBJ
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu