Apple laat gebruikers op oude iOS-versie oudere app-versies downloaden
Wouter Nijsen

Bezitters van een iPhone 3GS of iPhone ouder kunnen na 18 september het probleem krijgen dat sommige apps alleen een versie krijgen voor iOS 7. Apple introduceert nu een oplossing voor dat probleem.

ios appsOp de dag voor de officiële release van iOS 7 heeft Apple een interessante nieuwe functie toegevoegd aan de App Store. Het is nu namelijk mogelijk om oude versies van apps te installeren op oudere versies van iOS. Zo zou je theoretisch gezien op iOS 6 kunnen blijven werken en toch geen problemen krijgen met apps die worden bijgewerkt met allerlei iOS 7-functies.

Op deze manier krijgen mensen die hun Apple-apparaten niet altijd naar de nieuwste versie willen bijwerken, bijvoorbeeld vanwege een jailbreak, toch toegang tot alle grote applicaties die al voor iOS 7 bestonden. Je kan immers gewoon een oude versie van die app uit de App Store trekken die wél met jouw toestel werkt.

De nieuwe functie schijnt zelfs op apparaten zo oud als de iPad 1 en iPhone 3G te werken, zo melden verschillende gebruikers op Reddit. Sommige ontwikkelaars kiezen nu nog voor een andere oplossing om de kleinschalige fragmentatie op het iOS-platform te verhelpen. Spotify heeft bijvoorbeeld een speciale app uitgebracht die nog met iOS 4 werkt, en houdt die naast de gebruikelijke versie van zijn app bij.

Bron: The Next Web

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.