Placeholder
Redactie

Apple gaat de iPhone in Italië via Vodafone en Telecom Italia aanbieden. Hiermee komt er een einde aan de ‘exclusiviteits-strategie’ waar Apple tot nu toe aan vast hield.

Tot op heden volhardde Apple in exclusieve deals met slechts één telecomprovider per land. Klanten konden op die manier de iPhone alleen in combinatie met een abonnement van deze provider aanschaffen. Hier blijkt nu een einde aan te komen (zie ook ‘nieuws’: Vodafone gaat iPhone verkopen in 10 landen).

Exclusieve deals hebben verkoop iPhone geen goed gedaan

Verschillende bronnen melden dat de ‘exclusiviteits-strategie’ van Apple de verkoop niet hebben gestimuleerd. Voor potentiële klanten blijkt de verandering van provider een te grote drempel op te werpen om tot de aanschaf van een iPhone over te gaan. De strategie heeft duidelijk bijgedragen tot de groei van het aantal ‘gekraakte’ toestellen die in omloop zijn waardoor Apple duidelijk inkomsten is misgelopen.

Mogelijk is hiermee ook de weg vrijgemaakt voor een nieuwe distributie strategie van de Apple iPhone in ons land…

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • weet je hoe neer iphone op de mart komt in nederland
  op de swarten mark ken je al koopen maar ik ben bang dat ik updat doet dan de softwer weg gaat ik wil graag een je hebben en hoe moet ik doen groetjes anton

 • maarten

  sorry Anton, maar vanwege je taalgebruik begrijp ik niet eens wat je vraag is.
  Misschien dat je het even in het ABN kunt formuleren?

  Groeten Maarten

 • ray

  Volgens mij wilt hij weten hoe je er aan kan komen en hoe te unlucken/upgraden. Zoek maar in de Wiki, alles staat daar uitgebreid in. Iets duidelijker de volgende keer 😉

 • ray

  De Wiki op iphoneclub.nl

 • Jochen

  ik denk dat hij vraagt wanneer er een iphone in nederland is (hoe neer de iphone op de mart komt). Verder dat hij schrik heeft om op de zwarte markt een iphone te kopen omdat hij niet wil dat zen iphone stuk gaat. Wat moet anton groen nu doen?