Apple Q3 2019 kwartaalcijfers: 3 opvallende dingen die je moet weten

Lars Paijmans
31 juli 2019, 8:55
2 min leestijd
Apple Q3 2019 kwartaalcijfers: 3 opvallende dingen die je moet weten

Er ligt weer een kwartaal achter ons, dus maakt Apple de balans op. Dit zijn de drie dingen die voor jou de moeite waard zijn om te weten over de Q3 2019-kwartaalcijfers van Apple.

Let op: Q3 2019 betreft hier het fiscale derde kwartaal, deze staat gelijk aan het tweede kalenderkwartaal van 2019.

Lees verder na de advertentie.

1. Alle cijfers op een rijtje

Apple heeft de afgelopen drie maanden een omzet van 53,8 miljard dollar gedraaid, met een winst van 10,04 miljard dollar. Dat is iets meer dan de 53,3 miljard dollar die het bedrijf vorig jaar aan omzet maakte.

Apple kwartaalcijfers Q3 2019

Deze omzet is als volgt uitgesplitst:

  • iPhone: 25,99 miljard dollar
  • Diensten: 11,46 miljard dollar
  • Mac: 5,82 miljard dollar
  • Wearables, Home en accessoires: 5,53 miljard dollar
  • iPad: 5,02 miljard dollar

Apple voorspelt tussen de 61 en 64 miljard dollar aan omzet te maken in het vierde fiscale kwartaal van dit jaar. Veel specifieker dan dat wordt het tegenwoordig helaas niet meer. Dat komt omdat Apple geen losse verkoopcijfers meer deelt van afzonderlijke producten.

Vroeger gebeurde dat nog wel, wat ons een beeld gaf op de iPhone- iPad- en Mac-verkoop. Apple stopte hier onlangs mee, omdat het geen goede afspiegeling zou maken van de realiteit.

2. Diensten leveren steeds meer op

Zoals je in het bovenstaande lijstje ziet, zijn het vooral de diensten die na de iPhone het meeste geld in het laatje brengen voor Apple. Het is dan ook geen toeval dat er dit najaar twee nieuwe diensten bijkomen: Apples tv-dienst Apple TV Plus en gamingdienst Apple Arcade.

Terwijl de iPhone-verkoop langzaam zijn piek lijkt te bereiken, is het inmiddels wel duidelijk dat diensten het grote alternatief zijn waar het bedrijf van Tim Cook zich op inzet.

Apple Card Nederland

3. De Apple Card verschijnt in augustus

Over diensten gesproken: Apples betaalpas de Apple Card verschijnt in augustus in de Verenigde Staten. De bankpas is in samenwerking met Goldman Sachs gemaakt en heeft een diepe integratie met Apple Pay. Met de betaalpas kun je beloningen verdienen en krijg je een handig overzicht van je uitgaven in de Wallet-app.

Onlangs werd ontdekt dat de Apple Card inmiddels ook geregistreerd is voor Europese landen, waaronder Nederland. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd tot deze uitbreiding van Apple Pay hier ook beschikbaar komt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu