De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Verkopen iPhone 12, Mac en iPad schieten omhoog, ondanks (of dankzij?) pandemie

Lars Paijmans
29 april 2021, 8:56
2 min leestijd
Verkopen iPhone 12, Mac en iPad schieten omhoog, ondanks (of dankzij?) pandemie

Ondanks de aanhoudende pandemie zag Apple zijn verkoopaantallen flink stijgen in de eerste drie maanden van 2021. Vooral de iPhone 12-modellen doen het enorm goed.

Lees verder na de advertentie.

Apple kwartaalcijfers Q2 2021 maken indruk

Apples aandelen gaan door het dak en dat is geen toeval: het bedrijf heeft zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt over de periode januari tot en met maart van 2021. De cijfers liegen er niet om: het bedrijf boekte een totale omzet van 89,6 miljard dollar, een stijging van 54 procent ten opzichte van vorig jaar. Van dat bedrag streek het bedrijf 48 miljard dollar op aan winst, een stijging van 66 procent.

Volgens ceo Tim Cook is de iPhone 12 het populairste model van het moment, maar noemt hij ook de verkoopcijfers van de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max ‘erg sterk’. Opvallend genoeg noemt Cook de iPhone 12 mini niet, terwijl analisten al beweerden dat de compacte iPhone het niet zo goed doet.

Apple April-event terugkijken

Het nieuwe design, het betere scherm op het instapmodel en de introductie van 5G zijn blijkbaar voor veel mensen een reden geweest om de overstap naar een nieuwe iPhone te maken.

Dat er nog steeds veel mensen thuiswerken en -studeren is goed te zien aan het aantal Macs en iPads dat over de (digitale) toonbank ging. Deze stegen respectievelijk met 70 en 78 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2020. Nu steeds meer landen langzaam teruggaan naar normaal, zal het interessant zijn hoe de computers en tablets van Apple het in het volgende kwartaal gaan doen.

Wat diensten als Apple Music, Apple Pay en Apple Arcade betreft kon Apple ook goed nieuws brengen aan zijn investeerders. De dienstensector vestigde een nieuw record met een omzet van 16,9 miljard dollar.

Goede vooruitzichten voor de rest van 2021

Met het sterke eerste kwartaal lijkt Apple een goed jaar tegemoet te gaan. Vorige week onthulde het bedrijf een gloednieuwe iMac en iPad Pro 2021, de AirTags liggen vanaf morgen in de winkels en dan zijn er nog alle geruchten over onaangekondigde producten.

Met een MacBook Pro met een nieuw design, vier iPhone 13-modellen en meerdere iPads en AirPods op komst valt er ook de komende drie kwartalen nog genoeg te beleven.

iPhone 12 na vier maanden: hoe goed zijn de nieuwste iPhones echt?
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen