Apple kwartaalcijfers: een recordaantal aan verkochte iPhones en iPads
Roel van Hout

Vannacht zijn door Apple CEO Tim Cook en financieel directeur Peter Oppenheimer de Apple kwartaalcijfers voor het eerste kwartaal van 2014 bekend gemaakt.

Daaruit blijkt dat het Apple voor de wind gaat. Het eerste kwartaal van het financiële jaar 2014 omvat (verwarrend genoeg) de maanden november en december 2013 en januari 2014. Aangezien Apple in die periode altijd zijn producten uitbrengt of net heeft uitgebracht, zijn de cijfers met recht klinkend te noemen.

Er werden in totaal 51 miljoen iPhones en 26 miljoen iPads (tweemaal een kwartaalrecord) verkocht. Daarnaast zette Apple nog 6 miljoen iPods en 4,8 miljoen Macs af. De cijfers sluiten grotendeels aan bij de verwachtingen van analisten.

De cijfers tonen overigens wel dat het iPod-tijdperk nu toch echt voorbij lijkt te zijn. Apple is daar zelf met de iPhone grotendeels voor verantwoordelijk, maar het is wel het eerste megasucces van Apple dat tot een einde komt.

Apple kwartaalcijfers: 57,6 miljard omzet, 13,1 miljard winst

Daarmee werd een omzet van 57,6 miljard dollar behaald, wat resulteert in een winst van 13,1 miljard dollar. Daarmee is de omzet iets hoger dan in het eerste kwartaal van 2014, maar de winst is precies gelijk gebleven.

Tim Cook is in ieder geval een tevreden man. Na de presentatie van de cijfers stelde Cook dat het bedrijf “erg blij is met het record aan verkochte iPhones en iPads”. Verder stelde hij dat het Apple er gelukkig mee is “de meest tevreden, loyale en betrokken klanten te hebben” en “verder te zullen investeren in de toekomst om de ervaring met Apple-producten en -diensten nog beter te maken”.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.