Laatste Apple kwartaalcijfers bekend: 35 miljoen verkochte iPhones

Rutger Otto
23 juli 2014, 8:54
2 min leestijd
Laatste Apple kwartaalcijfers bekend: 35 miljoen verkochte iPhones

De iPhone doet goede zaken voor Apple: het bedrijf verkocht de laatste drie maanden 35,2 miljoen iPhones. Ook Macs werden prima verkocht: 4,4 miljoen. De verkoop van iPads en iPods daalde. In totaal telde Apple 7,7 miljard dollar winst. Dat alles is in de Apple kwartaalcijfers te lezen.

Lees verder na de advertentie.

Goede verkoopcijfers voor iPhone

apple kwartaalcijfers

Apple verkocht het afgelopen kwartaal in totaal 35,2 miljoen iPhones, 13,2 miljoen iPads, 4,4 miljoen Macs en 2,9 miljoen iPods. In vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar verkocht Apple 12 procent meer iPhones en 17,6 procent meer Macs.

De verkoopcijfers van de iPad vielen iets tegen. Vorig jaar rond deze tijd verkocht Apple er 14,6 miljoen van. Tim Cook maakt zich daar overigens niet druk om: “De iPad verkopen hebben onze verwachtingen gehaald”, zei hij. “Ook al hebben ze jullie verwachtingen misschien niet gehaald. Er is nog genoeg innovatie door te voeren in de iPad en dat gaan we dan ook doen.”

Apple omzet derde kwartaal

In totaal maakte Apple het derde kwartaal van het fiscale jaar een omzet van 37,4 miljard dollar, bijna twee miljard meer dan vorig jaar. Analisten hadden gerekend op goede kwartaalcijfers, ondanks dat Apple geen nieuwe producten op de markt heeft gebracht, behalve een snellere MacBook Air en een instapmodel van de iMac. In september worden nieuwe producten verwacht. Naar verluidt komt dan de iPhone 6 en een dunnere iPad Air. Ook wordt gespeculeerd over de komst van een smartwatch van Apple rond die tijd.

Vergeleken met vorig jaar haalde Apple 12 procent meer inkomsten uit iTunes. Sinds de opening van de App Store zijn er inmiddels 75 miljard apps gedownload. Ook verkocht Apple 12 procent meer accessoires dan vorig jaar, met een waarde van 1,32 miljard dollar.

Recordverkoop iPhone 6 verwacht

Apple verwacht in het vierde kwartaal weer te stijgen met verkopen: er wordt rekening gehouden met een omzet van 37 tot 40 miljard dollar. Apple denkt records te gaan breken als de iPhone 6 uitkomt in september. Eerder werd al bekend dat Apple plant om voor het einde van dit jaar 70 tot 80 miljoen nieuwe iPhones te produceren om aan de vraag te kunnen voldoen.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu