Apple verkocht het afgelopen kwartaal meer iPhones, maar minder iPads

Gijs Ettes
24 april 2014, 8:05
1 min leestijd
Apple verkocht het afgelopen kwartaal meer iPhones, maar minder iPads

Apple heeft zijn kwartaalcijfers voor het tweede kwartaal van het boekjaar 2014, dat werd afgesloten op 29 maart, bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat het bedrijf de afgelopen periode meer iPhones en Macs verkocht, maar aanzienlijk minder iPads en iPods.

Lees verder na de advertentie.

Apple kwartaalcijfers vallen ietwat tegen

Apple kwartaalcijfers

Vooral de verkoop van iPads valt analisten tegen. Zij hadden verwacht dat er 19,7 miljoen iPads over de toonbank zouden gaan, maar het bleef bij 16,35 miljoen. Een jaar eerder werden er nog 19,7 miljoen iPads verkocht. Ook de verkoop van iPods daalde flink: van 6,5 miljoen exemplaren vorig jaar naar 2,76 miljoen in het afgelopen kwartaal.

Gelukkig voor Apple nam de verkoop van iPhones het afgelopen kwartaal flink toe tot 43,7 miljoen. In dezelfde periode vorig jaar lag dat aantal nog op 37,4 miljoen. Ook het aantal verkochte Mac-computers en -notebooks nam toe, van 3,95 tot 4,14 miljoen.

Bestuursvoorzitter Tim Cook realiseert zich dat de iPad-verkopen niet de verwachtingen hebben waargemaakt. “Maar we zijn nog steeds van mening dat de tabletmarkt de pc-markt de komende jaren zal overtreffen.” Cook denkt ook dat het beter was geweest als Office voor iPad eerder was uitgebracht. De Office-software is pas sinds vorige maand beschikbaar in de App Store. Ondanks dit alles boekte Apple het afgelopen kwartaal een omzet van 45,6 miljard dollar en 10,2 miljard dollar winst.

Via deze link kun je diverse tablets met elkaar vergelijken om de beste deal voor je iPad te vinden!

Lees het laatste Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu