Apple krijgt patenten voor verwisselbare iPhone lens toegewezen
Roel van Hout

Apple heeft twee patenten voor een verwisselbare iPhone lens toegewezen gekregen. Daarmee zou inzoomen met je iPhone camera een stuk minder kwaliteitsverlies moeten opleveren.

In de eerste patentomschrijving wordt – niet met zoveel woorden, maar het is natuurlijk duidelijk waar het over gaat – gesproken over een lens die op een iPhone zou kunnen worden gezet, en eventueel verbonden kunnen worden met een energiebron om de sensors te kunnen verstellen.

iPhone lensDe andere patentomschrijving beschrijft een soort magnetische lens die op de iPhone kan worden gezet. Daarbij zou het zelfs mogelijk zijn om een draaimolentje met drie lenzen op de iPhone te zetten en zo een juiste lens voor de juiste omstandigheden te kiezen.

Verwisselbare iPhone lens is niet nieuw

Goed dat Apple zelf ook aan een verwisselbare iPhone lens werkt, maar het principe is natuurlijk niet nieuw: er zijn al jaren lenzen te koop die professionele fotografen op hun iPhone kunnen zetten. Het is momenteel nog niet zo goed dat het een spiegelreflexcamera kan vervangen, maar er wordt wel volop mee geëxperimenteerd en uitgeprobeerd.

Wat Apple met de patenten van plan is, is niet duidelijk: het lijkt niet logisch dat het bedrijf zelf dergelijke accessoires gaat uitbrengen omdat het daarmee eigenlijk toegeeft dat de zoom van de iPhone camera niet heel geweldig is.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.