Apple krijgt patent op eigen Street View voor Maps
Wouter Nijsen

Apple heeft in september 2011 een patent ingediend die het mogelijk maakt om een eigen Street View-feature in zijn eigen kaarten-app Maps te implementeren. In het patent wordt de werking van de Street View-feature beschreven, waar je door middel van panoramafoto’s om je heen kunt kijken.

Dat meldt AppleInsider op basis van het ingediende patent. In iOS 6 introduceerde Apple een eigen kaartendienst en het is mogelijk dat het bedrijf uit Cupertino de opties bekijkt om een eigen Street View-feature aan Maps toe te voegen. Door de iPhone te kantelen zou de gebruiker om zich heen kunnen kijken.

Apple’s eigen Street View

Google_Streetview_VoorbeeldHet patent beschrijft ook een speciale panoramamodus om ruimtes in gebouwen te bekijken. Hierdoor zou het mogelijk zijn om het interieur van een restaurant of hotel te zien alvorens je respectievelijk een tafel reserveert of kamer boekt. De functie is met name interessant voor ondernemers die de binnenkant van hun bedrijf willen laten zien. Google Maps biedt al geruime tijd eenzelfde functie.

Apple wil deze feature uitbreiden door de gebruiker producten via de panoramamodus te laten bestellen. Dit betekent dat je via Apple’s Street View in een winkel kijkt, op een product klikt en deze bij je thuis laat bezorgen.

Het is nog niet duidelijk of het patent voor Maps, een andere Apple-app of helemaal niet gebruikt gaat worden. Apple dient vaak patenten die nooit worden gerealiseerd, maar de Street View-feature lijkt op papier een kans van slagen te hebben.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.