Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

‘Apple brengt koptelefoon in tweede helft 2019 uit, krijgt concurrentie van Sonos’

Michel van 't Klaphek
24 januari 2019, 18:53
2 min leestijd
‘Apple brengt koptelefoon in tweede helft 2019 uit, krijgt concurrentie van Sonos’

De luxe koptelefoon waar Apple al jaren aan werkt komt bijna uit. Volgens een nieuw gerucht verschijnt de headset in de tweede helft van 2019. Apple krijgt hierbij concurrentie van Sonos, dat ook een eigen koptelefoon op de markt brengt.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple koptelefoon releasedatum bekend’

Volgens Apple-insider Mark Gurman brengt het bedrijf in de tweede helft van 2019 een nieuwe draadloze koptelefoon uit. Het wordt een luxe over-ear headset die zich moet onderscheiden qua geluidskwaliteit en draagcomfort. Ook beschikt hij over noise-cancelling, waardoor je geen last hebt van omgevingsgeluid.

Daarnaast kan de headset overweg met meerdere muziekdiensten en slimme assistenten, zoals Apple Music en Siri. Volgens Gurman brengt Apple de koptelefoon uit onder haar eigen naam, en wordt het dus geen onderdeel van de Beats-collectie.

Apple koptelefoon

Hierdoor wordt hij een stukje duurder, omdat hij voor muziekliefhebbers is bedoeld. Een specifieke prijs maakt Gurman niet bekend. De duurste Beats-hoofdtelefoons zijn echter zo’n 300 euro, dus verwacht een fors prijskaartje.

De insider noemt geen specifieke releasedatum, maar zegt wel dat de headset in de tweede helft van 2019 verschijnt. Het gerucht wordt zo steeds concreter. Er gaan al jaren berichten dat Apple bezig zou zijn met een koptelefoon, maar nooit kreeg het apparaat een concrete releasedatum.

Lees ook: Overzicht: Alles wat we weten over Apples nieuwe over-ear koptelefoon

2019 wordt een druk jaar voor Apple

Als het gerucht waar is, dan krijgt Apple het druk in 2019. Het bedrijf uit Cupertino zou namelijk een hoop nieuwe producten uitbrengen, waaronder drie nieuwe iPhones, meerdere iPads en nieuwe AirPods.

Daarnaast wordt het steeds drukker op de markt voor luxe headsets. Speaker-fabrikant Sonos zou namelijk ook bezig zijn met een eigen draadloze koptelefoon die over je oren valt. Dat meldt zakenblad Bloomberg op basis van een bron.

De headset richt zich eveneens op de high-end markt, waardoor er Apple er een geduchte concurrent bijkrijgt. Sonos heeft immers een goede reputatie en staat bekend om speakers met een uitstekende geluidskwaliteit.

Ook deze headset zou overweg kunnen met de Google Assistent, Siri, Spotify en Apple Music. Het is nog niet duidelijk wanneer Sonos deze headset gaat uitbrengen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Max
Apple AirPods Max
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's