‘Apples koptelefoon krijgt touchsensoren en opvouwbaar ontwerp’

Lars Paijmans
29 mei 2019, 12:49
2 min leestijd
‘Apples koptelefoon krijgt touchsensoren en opvouwbaar ontwerp’

Na het succes van de AirPods is Apple druk bezig met zijn volgende audio-accessoire. Deze koptelefoon (of AirPods Studio) duikt nu op in een patent, dat laat zien hoe deze gaat werken.

Apple koptelefoon patent toont buigbaar ontwerp

Patently Apple ontdekte een belangrijk patent dat wijst op de ontwikkeling van Apples eigen koptelefoon. Het gaat hier om een ‘over ear’ koptelefoon, die je in tegenstelling tot AirPods dus niet in je oren doet, maar eroverheen plaatst.

Het patent beschrijft hoe deze koptelefoon touchsensoren gebruikt die aan de zijkant van de oortelefoons zitten. Hiermee kun je bijvoorbeeld het volume regelen of een volgend nummer afspelen. Waarschijnlijk zal net als bij de AirPods ook spraakassistent Siri ingebouwd zijn. Hiermee wissel je met een stemcommando van artiest, mits je Apple Music hebt.

Apple koptelefoon patent

AirPods zijn zo populair omdat je ze gemakkelijk met je meeneemt. Apple staat voor een uitdaging om iets soortgelijks met deze koptelefoon te doen, omdat de hoofdband die de twee oortelefoons bij elkaar houdt het product een stuk groter maken.

Dit patent geeft ons meer info over de manieren waarop Apple dit wil oplossen. Zo schrijft het bedrijf over een manier om de hoofdband opvouwbaar te maken tegen het stuk dat tegen je oor zit. Op die manier kun je de hoofdtelefoon na gebruik tot een platte rechthoek, die je daarna in een opberghoes kunt stoppen. De hoofdband zou daardoor van een speciaal materiaal worden gemaakt die deze flexibiliteit mogelijk maakt.

Apple koptelefoon patent

Capacitieve sensoren en noise cancelling

In de oortelefoons zelf zitten ook meerdere capacitieve sensoren verstopt. Deze weten als ze in aanraking komen met je oorschelp, zodat net als bij AirPods de muziek automatisch kan beginnen met afspelen. Omdat de hoofdtelefoon precies weet waar je oor zit, kan het geluid mogelijk ook worden geoptimaliseerd voor verschillende soorten oren.

Het laatste opvallende detail in de tekst van het patent beschrijft dat de koptelefoon noise cancellation ondersteunt. Deze populaire functie onderdrukt het omgevingsgeluid, zodat audio extra goed hoorbaar is, ook als je bijvoorbeeld in een vliegtuig zit. Het lijkt erop dat deze Apple koptelefoon ook deze functie gaat ondersteunen.

Wanneer deze koptelefoon daadwerkelijk verschijnt is nog even afwachten. Verschillende geruchten wijzen naar een onthulling tegen het einde van dit jaar, maar hier is nog relatief weinig over bekend. Maar dat dit accessoire er na het succes van de AirPods gaat komen, lijkt zeker na dit patent zo goed als zeker. Lees tot die tijd ons overzicht met alles wat we weten over Apples ‘over ear’ koptenefoon.

Volg het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Geruchten
Device: AirPods Max

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

AirPods Max
AirPods Max
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's