‘Apples draadloze over-ear koptelefoon krijgt verwisselbare onderdelen’

Lars Paijmans
16 april 2020, 13:01
2 min leestijd
‘Apples draadloze over-ear koptelefoon krijgt verwisselbare onderdelen’

De high-end koptelefoon (of AirPods Studio) van Apple zou binnenkort onthuld worden, dankzij dit nieuw gerucht komen we er weer heel wat meer over te weten.

Apple koptelefoon krijgt magnetische onderdelen

Het nieuwe gerucht is afkomstig van Bloomberg, een betrouwbare bron als het om onaangekondigde Apple-producten gaat. De website beroept zich op een anonieme bron, die meer te vertellen heeft over de over-ear koptelefoon van Apple.

Na het succes van de AirPods wil Apple dit jaar met een high-end alternatief komen met hetzelfde gebruikersgemak, maar een betere geluidskwaliteit. Volgens de bron krijgt deze koptelefoon een ‘retro look’ met ovalen oorschelpen die je over je oren heen plaatst. Deze worden bij elkaar gehouden door een hoofdband met dunne, metalen armen.

airpods x generation

De twee oorschelpen zijn magnetisch met de hoofdband verbonden, zodat gebruikers gemakkelijk onderdelen van deze koptelefoon kunnen verwisselen. Om die reden zou Apple twee modellen op de markt brengen: een premium model met leren onderdelen en een sportievere variant met materiaal dat meer ademt. Net als bij de Apple Watch kun je straks afhankelijk van hoe jij de koptelefoon gebruikt de juiste onderdelen eraan vastklikken.

Draadloos en met ruisonderdrukking

Wat audio betreft zal de koptelefoon dezelfde draadloze techniek en ruisonderdrukking krijgen als de AirPods Pro. Omdat spraakassistent Siri is ingebouwd kun je gemakkelijk een spraakopdracht aan de koptelefoon geven, bijvoorbeeld om een ander nummer op te zetten. Ook zouden er een aantal ‘touch controls’ aanwezig zijn, mogelijk door op de oorschelpen te tikken.

Apple is al sinds 2018 bezig met deze koptelefoon, en de onthulling zou volgens deze bronnen al minstens twee keer uitgesteld zijn. Nu zou het bedrijf eindelijk van plan zijn om ze ‘later dit jaar’ te presenteren. Een exacte datum is dus nog niet bekend, al wezen eerdere geruchten naar een mogelijke onthulling tijdens WWDC in juni.

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Max
Apple AirPods Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen