Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

‘Apples over-ear koptelefoon krijgt noise-cancelling, verschijnt eind 2018’

Lars Paijmans
5 maart 2018, 13:32
1 min leestijd
‘Apples over-ear koptelefoon krijgt noise-cancelling, verschijnt eind 2018’

Het is inmiddels zo goed als zeker dat Apple dit najaar een eigen draadloze koptelefoon (AirPods Studio) presenteert. Het bedrijf zou zich hiermee op de high-end markt richten, en gaat de strijd aan met merken als Bose.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe info over Apple-koptelefoon bekend

Eind februari hoorden we dankzij analist Ming-Chi Kuo voor het eerst over deze Apple-koptelefoon. Vandaag bevestigt Bloomberg dit gerucht door navraag te doen bij diens eigen bronnen. Omdat de AirPods zo’n succes zijn, wil Apple het aanbod van koptelefoons verder uitbreiden. Naast de kleine witte oordopjes verschijnt er dit najaar daarom een volwaardige headset die je volledige oren bedekken.

Apple koptelefoon

Dit maakt een betere geluidskwaliteit mogelijk, en het zorgt ervoor dat Apple noise-cancelling kan toevoegen. Hierdoor worden omgevingsgeluiden weggefilterd, zodat je in een vliegtuig bijvoorbeeld niet de ronkende motor hoort en je gewoon op een normaal volume naar muziek kunt luisteren.

Apples onaangekondigde koptelefoon richt zich net als de AirPods op gebruikersgemak. Ze zullen daarom uitgerust worden met dezelfde W-serie chip, zodat je in een handomdraai kunt koppelen met al je Apple-apparatuur.

Release dit najaar

Volgens de bronnen van Bloomberg wil Apple de headset dit najaar uitbrengen, al loopt de ontwikkeling zo nu en dan tegen problemen aan. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat het product wordt uitgesteld naar begin 2019. Ook de HomePod werd om deze reden meerdere malen uitgesteld en verscheen later dan de bedoeling was.

Net als de HomePod richt Apple zich met de koptelefoon op de high-end markt. Reken dus op een flink prijskaartje, vergelijkbaar met de headsets van merken als Bose en Apples Beats-koptelefoons. Hierdoor hoopt Apple aanspraak te doen op fanatieke muziekliefhebbers, die bereid zijn om een hoofdprijs te betalen voor een audioproduct.

Ook interessant: ‘Apple werkt aan waterdichte AirPods met betere Siri-functies’

Bron: Bloomberg
Categorieën: Accessoires, Geruchten
Device: AirPods Max

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Max
Apple AirPods Max
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's