De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

‘Apples eigen koptelefoon herkent draagpositie, ondersteunt Siri’

Lars Paijmans
5 augustus 2019, 11:03
2 min leestijd
‘Apples eigen koptelefoon herkent draagpositie, ondersteunt Siri’

In een nieuw patent beschrijft Apple hoe een koptelefoon altijd audio goed afspeelt, ongeacht hoe je de headset draagt. Daarnaast zou de AirPods Studio koptelefoon Siri ingebouwd hebben en reageren als je met je vingers op de zijkant tikt.

Lees verder na de advertentie.

Apple koptelefoon herkent draagpositie

Na het succes van de AirPods is het geen verrassing dat Apple druk bezig is om meer koptelefoons te produceren. Al langer verschijnen geruchten over een volwaardige ‘over-ear’ koptelefoon, die een betere geluidskwaliteit zouden hebben dan AirPods.

In het patent, ontdekt door Patently Apple, beschrijft Apple hoe ingebouwde sensoren ervoor zorgen dat de koptelefoon altijd weet hoe je ‘m op je hoofd hebt gezet. Daardoor is er geen verschil meer tussen een linker- en rechter oortelefoon; op basis van je draagpositie stelt de koptelefoon automatisch het geluid af.

Dit gebeurt dankzij sensoren in de twee oortelefoons, die kunnen meten of hij op een linker of rechter oor is geplaatst. Ingebouwde bewegingssensoren weten of je de koptelefoon op- of afzet, zodat de audio automatisch gepauzeerd kan worden, net zoals dat nu gebeurt als je een AirPod uit je oor haalt.

Uiteraard kun je audio naar de koptelefoon sturen vanaf je iPhone of een ander gekoppeld apparaat, maar de headset heeft zelf ook wat manieren om bediend te worden. Zo kun je op de zijkant tikken om bepaalde functies te activeren. Denk hierbij aan het overslaan van een nummer, of activeren van Siri.

Wanneer verschijnt de Apple koptelefoon?

Siri zou standaard onderdeel zijn van de koptelefoon, zodat je door ‘Hé Siri’ te zeggen bijvoorbeeld een ander album kunt kiezen, iemand kunt bellen of je met de komst van iOS 13 berichten kunt laten voorlezen.

Omdat het hier slechts om een patent gaat, is het lastig om te bepalen wanneer we de koptelefoon daadwerkelijk te zien krijgen. De afgelopen maanden hebben we deze high-end opvolger van de AirPods al wel meerdere malen in geruchten voorbij zien komen. We hebben daarom stille hoop dat Apple deze tijdens het iPhone 11 event van volgende maand al presenteert.

Volg het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Max
Apple AirPods Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu