Apple koopt slimme Workflow-app voor het automatiseren van taken

Rutger Otto
23 maart 2017, 9:08
2 min leestijd
Apple koopt slimme Workflow-app voor het automatiseren van taken

IOS-app Workflow is nu in handen van Apple. Met Workflow kunnen taken van andere apps automatisch uitgevoerd worden volgens het ‘If This Then That’-principe.

Lees verder na de advertentie.

Apple Workflow

De overname is inmiddels afgerond, schrijft TechCrunch. Over het bedrag dat Apple voor de app neerlegt, is op dit moment nog niets bekend. Niet alleen de app wordt overgenomen, ook het kleine team bestaande uit Ari Weinstein, Conrad Kramer, Ayaka Nonaka en Nick Frey verhuizen mee. Workflow blijft in de App Store beschikbaar en wordt vanaf nu gratis aangeboden.

In een statement zegt Weinstein verheugd te zijn zich bij Apple te voegen. “We hebben vanaf het begin nauw samengewerkt. Van toen we als studenten met een beginnend bedrijf de WWDC bezochten tot het grote succes van de app in de App Store. We kunnen niet wachten om ons werk nog beter te maken bij Apple en blijven producten maken waar mensen overal ter wereld iets aan hebben.”

apple workflow

Helder ontwerp

Workflow is al jaren een bekende app in de App Store. In 2015 ontving Workflow een Apple Design Award. “Dat heeft de app te danken aan zijn uitstekende gebruik van zijn toegankelijkheidsfuncties in het iOS-systeem”, stelt Apple in een statement rondom de aankoop. “Met name de geweldige implementatie van VoiceOver met goed gelabelde items, handige hints en het verslepen van blokken maakte de app bruikbaar voor blinden en slechtzienden.”

De app Workflow is een app waarmee je acties op de iPhone automatiseert. De app kan een reeks taken in gang zetten met maar één druk op de knop. Denk aan het maken van een pdf van een Safari-pagina. Wil je elke dag een foto van NASA in je fotorol zien verschijnen, ook dat kan. Een routebeschrijving naar het dichtstbijzijnde koffietentje in Apple Kaarten? Stel het maar in. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos, wel krijgen Apple-apps nu voorrang op Google.

Lees ook: 6 manieren waarop Workflow je iPhone slimmer maakt

Workflows instellen

Hoewel de app in opzet heel overzichtelijk en duidelijk is, heb je waarschijnlijk even de tijd nodig om de mogelijkheden op een rij te krijgen. Wel kun je vanaf het begin aan de slag met vooraf ingestelde Workflows, die anderen hebben gemaakt. De meest gewilde acties zijn namelijk al eens bedacht en hoef je dan alleen maar in te schakelen. Vooral handig is dat de app samenwerkt met andere apps als Twitter, Facebook en Instagram.

Wat Apple met de app van plan is, wachten we nog even af. We zien echter wel duidelijke mogelijkheden met Siri en HomeKit. Zo zet je bijvoorbeeld slimme apparaten op een specifieke manier in werking door een spraakcommando te geven.

Opdrachten

Apple

Gratis via App Store
Bron: TechCrunch
Categorieën: Apple, Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen