De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple koopt LinX om iPhone-camera nog beter te maken

Rutger Otto
15 april 2015, 9:05
2 min leestijd
Apple koopt LinX om iPhone-camera nog beter te maken

Het Israëlische bedrijf LinX is door Apple overgenomen voor 20 miljoen dollar. Dat belooft wat voor de camera’s die Apple in de toekomst in de iPhone bouwt.

Lees verder na de advertentie.

Apple koopt LinX

De overname wordt gemeld door de Wall Street Journal, dat met ingewijden heeft gesproken en bevestiging kreeg van Apple. LinX is een Israëlisch bedrijf dat zich bezighoudt met cameratechnologie. Het bedrijf zou in staat zijn om zeer kleine camera’s voor mobiele apparaten te maken met de kwaliteit van een spiegelreflexcamera. Met de overname zou Apple de techniek kunnen doorvoeren in toekomstige iPhones.

LinX maakt het onder meer mogelijk om een lens te verkleinen, iets wat Apple mogelijk interessant vindt, omdat de lens van de iPhone 6 (Plus) iets uitsteekt. Daarnaast focust het bedrijf zich op betere foto’s in weinig licht, snellere en scherpere kiekjes nemen en maakt het gebruik van sensoren die objecten in 3d kunnen registreren. Daarmee wordt ook biometrische gezichtsherkenning mogelijk, waarmee je wellicht je iPhone kan ontgrendelen. Ook zou het bedrijf de focus in Apple-camera’s nog beter kunnen maken.

linx

iPhone-camera

Apple heeft de laatste jaren hard gewerkt om de iPhone-camera beter te maken dan de concurrenten. Met de iPhone 6 (Plus) heeft het bedrijf één van de allerbeste mobiele camera’s op de markt gebracht.

iPhone camera

Interessant is ook dat één van de eerste geruchten over de komende iPhone 6S ging over de camera. De bekende Apple-blogger John Gruber van Daring Fireball zei toen dat de smartphone ‘de grootste sprong in iPhone camerakwaliteit‘ zou maken. “Ik weet niet of het ergens op slaat”, zei Gruber. “Maar ik heb gehoord dat het een systeem met twee lenzen krijgt, waardoor het DSLR-kwaliteit kan halen.”

Of dat gerucht iets met de komende iPhone te maken heeft, is onduidelijk. Het blijft afwachten wat Apple precies met LinX gaat doen, maar het belooft weer een stuk betere camera’s in de toekomstige iPhones.

Lees meer over Apple

Bron: WSJ
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu