Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Waarom Apple motion capture-bedrijf Faceshift heeft overgenomen

Redactie
25 november 2015, 10:31
1 min leestijd
Waarom Apple motion capture-bedrijf Faceshift heeft overgenomen

Apple heeft de start-up Faceshift overgenomen. Dat bedrijf is onder meer verantwoordelijk voor de motion capture-technologie van de nieuwste Star Wars-film.

Lees verder na de advertentie.

Overname Faceshift is rond

De geruchten gingen al langer, maar volgens Techcrunch is de overname van Faceshift eindelijk rond. De technologie van Faceshift is onder meer gebruikt voor enkele personages in de nieuwste Star Wars-film Episode VII. Op de vraag waarom Apple Faceshift heeft overgenomen, gaf eerstgenoemde de gebruikelijke verklaring: “Apple koopt regelmatige kleine technologiebedrijven en we geven standaard niets prijs over onze bedoelingen of plannen.”

faceshift

Mogelijk heeft het te maken met drie belangrijke patenten die Faceshift bezit op het gebied van motion capturing. De grootste focus van de start-up lag op film en gaming, waardoor het logisch lijkt dat ook Apple de techniek hiervoor gaat inzetten.

Gezichtsherkenningssoftware

Faceshift is een jong bedrijf uit Zürich, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van krachtige gezichtsherkenningssoftware die helpt bij de aansturing van geavanceerde motion capture-technologie. De start-up zet onder meer 3D-sensoren en -camera’s in, waardoor draden en andere sensoren niet meer nodig zijn om gezichtsuitdrukkingen over te nemen voor personages in bijvoorbeeld animatiefilms.

Apple nam al eerder bedrijven en patenten over met betrekking tot gezichtsherkenning. Zo werd in 2010 het Zweedse Polar Rose ingelijfd en in 2013 het Israëlische bedrijf PrimeSense.

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu