Apple kondigt nieuwe iPods aan: iPod Touch met twee camera’s

Redactie
1 september 2010, 20:47
2 min leestijd
Apple kondigt nieuwe iPods aan: iPod Touch met twee camera’s

Apple heeft zojuist het special-event afgerond. De keynote in ieder geval, want Chris Martin van Coldplay is bezig met zijn optreden. Op dit evenement zijn drie nieuwe iPods aangekondigd: de iPod shuffle, iPod nano en de iPod touch. De iPod classic komt niet voor in de nieuwe iPod lijn van dit jaar. Hij is nog wel te koop maar heeft dus geen update gekregen.

iPod Shuffle

Volgens Steve misten veel mensen de knoppen op de kleinste iPod ooit. Op de nieuwe iPod shuffle zitten dus wel knoppen. De iPod shuffle is makkelijk draagbaar, makkelijk te gebruiken, heeft playlists & Genius mixes en natuurlijk VoiceOver omdat er geen scherm op de iPod zit.

De batterij gaat zoals gebruikelijk ook weer wat uurtjes extra mee. Deze iPod heeft 15 uur batterij. Hij komt in vijf kleuren en kost € 49 voor de 2GB versie. Er is geen 4GB versie meer.

Bestel nu de iPod Shuffle vanaf € 49,-

iPod Nano

Bij de iPod nano is, zoals de geruchten al waren, het ClickWheel verwijderd en is daar een touchscreen voor in de plaats gekomen. De iPod nano heeft volumeknoppen en een sluiterknop bovenop en heeft een clip om aan je jas vast te maken. De iPod heeft een multi-touch interface en is veel kleiner.

De batterij gaat 24 uur mee. De iPod nano komt in vijf kleuren en daar komen Product Red® en de klassieke grijze nog eens bij. De 8GB en de 16GB gaan voor respectievelijk € 159 en € 189 over de toonbank.

Bestel nu de iPod Nano vanaf € 159,-

iPod Touch

De iPod touch heeft de FaceTime camera gekregen die we allemaal al verwachten. Er zitten twee camera’s op. Eén waarmee je kan FaceTime chatten met iPod touch 4G en iPhone 4 gebruikers ,mits je verbonden bent met een WiFi netwerk, en ook zit er een camera achterop waarmee je onder andere 720p HD kan filmen.

De nieuwe iPod Touch heeft ook het zelfde retina display gekregen dat de iPhone 4 ook heeft en ook zit er een Apple A4 chip in die erg snel is. De gyroscoop zit er ook in.

Net als de eerder besproken modellen gaat ook de batterij langer mee: 40 uur maar liefst. De iPod touch komt in drie modellen: 8 GB, 32 GB en 64 GB. Ze zullen voor € 229, € 299 en € 399 verkocht worden.

De voorverkoop start vandaag en vanaf volgende week zijn ze te koop.

Bestel nu de iPod Touch vanaf € 229,-

Meer informatie: Apple Store NL

Categorieën: Apple, Devices
Spotlights: iPod, Shuffle
Device: iPod Touch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's